KRISTIANSAND: Datteren ble ifølge tiltalen utsatt for mishandling eller omsorgssvikt ved sju anledninger fram til hun var nesten halvannet år gammel, melder P4. Dette skal ha skjedd første gang like etter at hun ble født i juni 2002, og siste gang i november 2003. Spedbarnet skal ha fått presset en pute mot ansiktet, blitt stengt inne på et rom og utsatt for risting og høylytt kjefting fordi hun gråt.

Den 27 år gamle moren og barnets stefar har fått helt lik tiltale. De to skal fortsatt være kjærester. Begge stiller seg uforstående til anklagene og nekter straffskyld.

Barnet er nå i fosterhjem, og kvinnen har kun besøksrett.

Opprullingen av saken startet da barnet ble innlagt på sykehus med kraniebrudd og en brukket arm i november 2003. Politiet ble varslet av helsevesenet. Den lille jenta var funnet bevisstløs i hjemmet.

Paret ble varetektsfengslet siktet for legemsbeskadigelse, men anklagene er nå redusert i tiltalen fra statsadvokaten i Agder i tråd med innstillingen fra politiet. Politiet klarte ikke å bevise hvem som har påført barnet skader.

De to har hele tiden hevdet at skadene må ha en naturlig forklaring. (©NTB)