Oslo (NTB): 28 avganger innenlands er innstilt mellom klokka 7.50 og 12 fredag.

– Forsinkelsene rammer i første rekke A-post og ekspresslevering, sier informasjonssjef Hege Resvoll Skaug i Posten Norge.

På Kjevik ble siste fly i går kveld innstilt, og dagens første planlagte avgang — klokka 0630 ble innstilt. Passasjerene derfra ble skysset videre med fly via Stavanger og Bergen, pluss at det ble satt opp en buss direkte til Oslo.

— SK 210 med avgang 0850 ble utsatt til avgang 1005, mens SK 212 ble utsatt fra 1040 til 1055, sier operasjonsleder Geir Svensen ved Kristiansand lufthavn Kjevik til fvn.no

Han regner med med dette er problemene over for Kjevik og at trafikken resten av dagen vil gå som normalt, med mindre det skjer spesielle ting.

Torsdag kveld var det bare én flygeleder på jobb, noe som første til store forsinkelser, og dette forplanter seg utover fredagen.

Oslo Lufthavn har lagt ut melding om at flyplassen er åpen for normal trafikk, men at det vil bli forsinkelser som følge av problemene i Røyken.

På Flesland meldes det om kaos og rasende passasjerer i morgentimene. Det kan ta lang tid før alle disse kommer seg til Oslo.

– Vi har innstilt tre avganger til Oslo: 6.20, 6.40 og 9.05. Da sier det seg selv at det blir trangt på de flyene som går, sier customer manager i SAS på Flesland, Kristin Børhaug, til bt.no.

– Vi håper å få alle passasjerene over fjellet, men det blir ikke før utpå ettermiddagen, legger hun til.