LILLESAND/GRIMSTAD: På flere utesteder i Grimstad er det altfor dårlig brannsikkerhet. Ett av stedene ble nesten stengt under inspeksjon, da brannvesenet oppdaget en låst dør i rømningsveien pluss misvisende skilting.

Det var i forbindelse med en planlagt uanmeldt aksjon lørdag forholdene ble oppdaget. Sju serveringssteder i Lillesand og 12 i Grimstad fikk besøk.

Fylkestrygdekontoret, rikstrygdeverkets misbruksteam, skattevesenet og arbeidstilsynet var representert. Dessuten var mattilsynet og den interkommunale arbeidsgiverkontrollen i Agder med i Lillesand. I tillegg deltok brannvesenet, kommunenes bevillingsmyndigheter og skatteoppkrever.

Kontrollene viste at det fortsatt er flere virksomheter som ikke er à jour med innmelding av arbeidstakere i A-registeret. Det samme gjelder skattevesenets gjennomgang av rutiner omkring kontantomsetning og kasseoppgjør. Arbeidstilsynet kommer til å gi pålegg om tilknytning til bedriftshelsetjeneste overfor flere steder i de to byene. Særlig var brannsikkerheten for dårlig. I Grimstad var det bare to av 12 kontrollerte utesteder som ikke fikk merknader, heter det i en pressemelding.