KRISTIANSAND: — Det er veldig glatt enkelte steder, særlig i innlandet, sier sjef for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland, Leif Fjerdingstad, til fvn.no.

Regn som fryser til is når det treffer bakken har fredag formiddag skapt såpeglatte veier på Sørlandet. Klokken 08.19 kjørte en bil med tre personer utfor E 39 mellom Kvinesdal og Lyngdal. Personene kom fra ulykken med mindre skader, ifølge operasjonssentralen ved Agder politidistrikt. Like etterpå kjørte en bil utfor i Flekkefjord, også der uten personskader. Senere fredag formiddag kolliderte en bil med en lastebil i Arendal, og en bil havnet utfor veien nord for Birkeland.

Meteorologene har meldt mildere forhold utover dagen, men senest klokken 13 var gradestokken på frysepunktet ved Kristiansand lufthavn Kjevik, ifølge Meteorologisk institutt.

— Underkjølt regn kan skape problemer utover ettermiddagen. Det blir litt mildere utover kvelden, men kaldere igjen til natten, lyder spådommen fra meteorologene i Oslo.

— I dalstrøkene kan det bli utrygt på veiene fredag. Særlig for den trafikken som skal til og fra Østlandet. Det gjelder å ha en ekstra termos og tålmodighet over fjellovergangene. Mot Rogaland blir det imidlertid en del mildere, sier Martin Grønnevet, meteorolog ved Storm Weather Center.

Også UP-sjef Fjerdingstad ber bilistene om å smøre seg med tålmodighet.

— Ikke haste, ta det med ro. Med en gang man kommer inn på sideveiene kan det være styggelig glatt, sier han, og medgir at UP ikke har planlagt noen ekstra kontroller under dagens store utfart.

Les trafikkmeldinger på Fædrelandsvennens trafikksider.