LILLESAND: — Geir Ulf Gauslaas opptreden i bystyret svekker helt klart SVs gruppe, sier Tore Bentzen til Fædrelandsvennen.

Spliden i SV kom tydelig fram i bystyret onsdag kveld. Flertallet i partiet ba ordføreren forklare hvorfor han ikke fortalte hele sannheten da SVs Nils Justvik i forrige bystyremøte spurte om det var sant at ordføreren var arkitekten bak det etter hvert så mye omtalte brevet til miljøvernministeren. Ordføreren la seg flat og beklaget nok en gang at han ikke hadde forklart at brevet var skrevet på oppdrag av ham selv. I debatten som fulgte entret SVs Geir Ulf Gauslaa talerstolen. Han følte for å fortelle hvorfor han som eneste gruppemedlem hadde valgt å ikke undertegne interpellasjonen til ordføreren. I sitt innlegg tok han fullstendig avstand fra sine partifellers spørsmålsstillinger, og karakteriserte det hele som «smålig» og «avsporende». - Geir Ulf Gauslaa opptrer illojalt overfor de andre i gruppa si. Etter min oppfatning skulle han ha holdt munn etter at det var klarlagt at han ikke sto bak henvendelsen til ordføreren, sier Bentzen.

SVs gruppeleder Signe Ann Jørgensen sier det slik:

— Det er generelt ikke greit med splittelse i gruppa. Hvordan vi skal gripe saken an videre, får vi ta på kammerset, sier hun.

Heller ikke gruppemedlem Jørn Brodwall ønsker å kommentere Gauslaas opptreden.

— Dette er noe vi må diskutere internt i gruppa. Men jeg hadde håpet at det kunne blitt med den interpellasjonen vi kom med. Vi fikk et ryddig svar fra ordføreren, og debatten i etterkant var etter min mening både unødvendig og dum, sier Brodwall.

Geir Ulf Gauslaa selv har følgende kommentar:

— Det var nødvendig for meg å presisere at jeg ikke var med på interpellasjonen, og jeg står inne for at de andres håndtering av denne saken har vært preget av smålighet, fastholder han.