KRISTIANSAND: Det betyr voldsom verdiøkning for hver enkelt sjøbod. Forslaget ligger an til å gå gjennom i bystyret.

Det var KrF og Høyre som la fram forslaget tirsdag middag. Partiene mener et amnesti er eneste måte å løse den langvarige striden om sjøbodene langs skjærgården.

— Vi gir ikke generelt amnesti. Alle sjøbodeiere må først omregulere eiendommen til fritidsbebyggelse. Dernest må sti for allmennheten og parkeringsplass for sjøboden sørges for. Er dette i orden, sier vi ja til at sjøboden kan bli hytte. Er det ikke i orden, må sjøboden fraflyttes, sier byutviklingsstyrets leder Hans Otto Lund til Fædrelandsvennens nettavis.

Når det gjelder nye sjøboder, vil KrF og Høyre innføre en langt strengere praksis enn tilfellet har vært til nå. Nye boder skal kun brukes til lager og bod. De skal ikke være større en 15 kvadratmeter.

— Du kan si at vi ordner opp på en praktisk måte i forhistorien, samtidig skjerper vi inn i forhold til fremtiden, sier Jørgen Kristiansen (KrF).

Det er KrF og Høyre som har styrt Kristiansand i de årene hvor sjøboder har poppet opp som paddehatter. Hverken Lund eller Kristiansen ville innrømme at Kristiansand har vært for slepphendt og lukket øynene for det som har foregått.

— Nei, men vi har nok de siste årene vært mer opptatt av sedvane og gammel praksis enn av lovverkets retningslinjer. Det er det vi ordner opp i nå, sier Kristiansen.