MANDAL: — Vi vil trolig kunne ta inn mellom 25 og 30 ansatte fra Umoe Ryving. I tillegg vil det oppstå behov for flere ansatte i løpet av året, som gjør at resten som vil ha jobb kan tas inn, sier administrasjonssjef hos Umoe Mandal, Kjell Rune Olsen. Umoe Ryving som har eksistert i tre år, og har produsert vindmøllevinger. I fjor sommer fikk selskapet en ordre fra det hollandske vindmølleselskapet Zephyros på å lage 66 blader, som skulle være ferdig til sommeren.

I januar gikk selskapet i Nederland konkurs, og de ansatte på Gismerøya ble permittert. Da hadde de rukket å lage 30 blader, som Umoe Ryving har fått betalt for.

Ettersom Umoe Ryving ikke har klart å skaffe nye ordrer og det ikke ser ut til å løsne i nær framtid, tilsier lovverket at de ansatte blir sagt opp - noe som trolig vil skje før påske.

— Men vi trenger arbeidskraft hos oss og har latt være å ansatte flere i påvente av situasjonen til Umoe Ryving, sier Olsen. Dermed vil de aller fleste Ryving-ansatte forbli i Umoe-miljøet, og det vil bli lettere å starte opp igjen dersom det kommer ordrer på flere vinger.

— Jeg er jo optimist, markedspotensialet er stort, sier Umoe Ryving-sjef Kjell Fredriksen, som jobber videre for flere kontrakter.

Det er ikke kommet noen signaler fra Umoe-konsernet om at selskapet vil bli oppløst.

jarle.martinsen@fedrelandsvennen.no