FARSUND: — Vi vil om kort tid trekke tilbake det gitte sertifikatet om det ikke snart blir lagt fram planer som bringer banen tilbake i tilfredsstillende stand, skriver teknisk konsulent Ole Petter Sandvig i Norges Friidrettsforbund til Farsund kommune.

I 1997 ble det lagt nytt tartandekke til over fire millioner kroner på Vanse stadion. Allerede i 1999 oppdaget man at grunnmasser ga etter i den østre svingen. Ifølge kravene er det nulltoleranse på setninger av denne typen.

Så langt har ingen villet ta på seg ansvaret for skadene. Saken har vært på juridisk nivå siden 2001. Norges Friidrettsforbund var på befaring på stadion våren 2003. Da ble det konkludert med at banen ikke lenger tilfredsstilte kravene som banens stadionsertifikat var gitt under.

Forbundet lot imidlertid den gang være å trekke tilbake sertifikatet, ettersom de håpet at det ville bli satt i gang tiltak for å bedre forholdene.

Det er fortsatt ikke kommet noen løsning, og friidrettsforbundets tålmodighet begynner å bli brukt opp.

Teknisk konsulent Ole Petter Sandvig i friidrettsforbundet ber kommunen om å orientere helt konkret hvilke vedtatte planer man per i dag har for friidrettsbanen i Vanse.

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no