KRISTIANSAND : «Dette er uprovosert vold utført av to i fellesskap. Voldsbruken var rettet mot hodet, og det beror på tilfeldigheter at ikke utfallet ble mer alvorlig,» skriver tingrettsdommer Yngve Svendsen i dommen.

De to 21-åringene er ikke tidligere straffedømt. Men siden volden i tillegg skjedde ute på byen i et ungdomsmiljø og mens mennene var påvirket, er begge dømt til ubetinget fengsel i 18 og 16 dager for voldsutøvelsen natt til søndag 1. august i år. Legemsfornærmelsen skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Bakgrunnen for at de to 21-åringene gikk til angrep på fornærmede, var at fornærmede for to og et halvt år siden hadde blitt sammen med kjæresten til en av gjerningsmennene.

— Tror du jeg har glemt det? spurte en av de fornærmede mens de banket opp 21-åringen.

Fornærmede var ute på byen på Kick da de to personene kom bort til ham på utestedet. Han stod med ryggen inntil veggen. En av dem tok tak i kjevepartiet på 21-åringen uten forvarsel og dunket hodet hardt mot veggen flere ganger. Mens han holdt i kjeven, slo den andre mannen et hardt slag med knyttneven i hodet på 21-åringen, som ség sammen i knærne etter volden. Deretter stakk han av fra voldsmennene. Flere ganger skal 21-åringen ha blitt truet av den forsmådde tidligere klassekameraten. Han skal ha tatt det tungt etter bruddet med kjæresten ved inngangen til 2002. Noe av årsaken til volden kan være at en av gjerningsmennene mente 21-åringen hadde sendt noen Oslo-folk for å bruke vold mot ham for et halvt års tid siden.

Begge 21-åringene har tilstått forholdet. De må betale 5000 kroner i erstatning til 21-åringen og 1500 kroner hver i saksomkostninger.

SVEIN VERSLAND