Fritidsklubb lekker

FARSUND: Gang på gang er Farsund kommune blitt minnet på de omfattende lekkasjene i det kommunale bygget som huser Hasselnøtta fritidsklubb. Likevel er ingenting blitt gjort. Nå ber klubbleder Lisbeth Sudland kommunen om svar fra kommunen på hva som skjer. Hun minner teknisk sjef om at skadene blir mer og mer omfattende, og understreker at det tidligere er blitt lovet at taket skulle stå ferdig i løpet av våren. Ifølge Sudland er det også avsatt midler til reparasjonen.

700.000 øl-kroner fordelt

LYNGDAL: Det kommunale og omstridte ølmonopolet i Lyngdal gikk med drøye en million kroner i overskudd i fjor. Ølstyret har nå fordelt 700.000 kroner til lag og foreninger. Tilskuddene er fordelt i driftsmidler og investeringsmidler. Blant de som har fått mest i driftsmidler er Lyngdal Skolekorps (60.000 kroner), MOT-prosjektet (30.000 kroner), Lyngdal Tenkor (20.000 kroner) og Lyngdal Idrettslags fotballavdeling (20.000 kroner). Blant lag og foreningene som har fått mest i investeringsmidler er blant andre Lyngdal Idrettslag med hele 185.000 kroner. Lyngdal Speidergruppe og Lyngdal Skytterlag er tilgodesett med 30.000 kroner hver, mens Kvås ungdomslag får 25.000 kroner.

Ber om fritak

KVINESDAL: Arvid Kristoffersen og Johnny Meland har søkt Kvinesdal kommune om fritak fra alle politiske verv ut inneværende kommunestyreperiode. Kristoffersen, som er medlem av kommunestyret og første varamedlem for formannskapet, samt medlem av eldrerådet, viser til legeerklæring i sin søknad. Meland er medlem av kommunestyret, nestleder i driftsutvalget/administrasjonsutvalget/omsorgsutvalget og varamedlem til formannskapet. Han grunngir sin fritakssøknad med stor arbeidsmengde i ny jobb.

Åpner for ferieleiligheter ved fyret

FARSUND: Spesialrådgiver Danckert Monrad Kohn i Vest-Agder fylkeskommune åpner for at den største assistentboligen ved Lista fyr kan bli bygget om til to-fire ferieleiligheter. Ifølge Farsunds Avis vil kontrakten mellom fylkeskommunen og Kystverket, angående leie snart bli undertegnet. Meningen er at fylkeskommunen skal overta ansvaret for alle bygningene på fyrområdet, med unntak av maskinhuset og selve fyrtårnet.

Listerplanen revideres

LISTER: Listerrådet har enstemmig gått inn for en revisjon av Listerplanen, som ble utarbeidet i 1998. Rådet har tatt kontakt med fylkeskommunen for å få i gang arbeidet. Ifølge plansjef i Vest-Agder fylkeskommune, John Stokkan, skal man nå sammen med partene som skal delta i planprosessen, klargjøre hvilke hovedutfordringer som skal ta opp i planrevisjonen. Det antydes at en ny fylkesdelplan for Lister-regionen kan være klar innen utgangen av 2005. Bygger ut skole

LYNGDAL: Utbyggingen ved Berge barneskole i Lyngdal er i full gang. Kostnadene er 19,6 millioner kroner. Tilbygget skal etter planen stå ferdig innen påske neste år, men kan allerede være innflyttingsklart i god tid før. Bygget er på 440 kvadratmeter i grunnflate, men gir elever og ansatte over 1000 kvadratmeter ekstra areal å boltre seg på i kjeller, første etasje og andre etasje. Tilbygget vil omfatte garderober, toaletter, lager og tekniske rom i kjelleren. I første etasje blir det samlingsrom for musikk og scenekunst. Det blir også en avdeling for tekstil, maling og tegning, samt et utstillingsareal. Det er også satt av plass til bibliotek, datarom og studieplasser.

Forlenger 60-sone

LYNGDAL: Veisjefen har overveier å forlenge den eksisterende 60-sonen på E 39 på Bringsjord i Lyngdal med cirka 650 meter, fram til vest for avkjørselen til Tjersland. I området, hvor fartsgrensen i dag er 80 kilometer i timen, skjedde det i sommer en ulykke hvor flere ungdommer ble skadet da de kjørte ut på E 39 på et uoversiktlig punkt. Bakgrunnen for veisjefens forslag er henvendelser fra Sørlandsruta og beboere på Tjersland. Veisjefen ønsker å konferere med kommunen før han fatter endelig vedtak.

Ballbinge til kommunestyret

HÆGEBOSTAD: Rådmannen anbefalte politikerne i Hægebostad om å si nei til å bevilge 50.000 kroner til balløkke på Kollemo. Driftsstyret vedtok å innvilge pengene, men Olav Handeland (KrF) krevde at saken skulle inn for kommunestyret. Saken skal til behandling 9. september.

2,06 i promille

FARSUND: Med 2,06 i promille satte tsjetsjeneren (40) seg bak rattet på bilen og kjørte av sted i Farsund. Han ble imidlertid avslørt av politiet, og er nå dømt til 20 dagers fengsel samt til å betale 4000 kroner i bot. 40-åringen, som er asylsøker i Norge er også fradømt retten til å kjøre motorvogn i to år.

Ruster opp Audnedal-skole

HÆGEBOSTAD: Et enstemmig formannskap innstiller overfor kommunestyret i Hægebostad på at det bevilges 350.000 kroner til opprusting og vedlikehold av Byremo ungdomsskole i nabokommunen Audnedal. De to kommunene samarbeider om ungdomsskolen.