FLEKKEFJORD: Det var i perioden før 28. februar 2002 27-åringen stjal høvelbenken. Kvindølen var leietaker hos eieren av høvelbenken, og ba om å få låne den, hvilket han også fikk. Men da leieforholdet opphørte og husverten gikk gjennom leiligheten, oppdaget han at høvelbenken, som var verdt nesten 6000 kroner, var borte.

Han ringte til 27-åringen flere ganger. Kvindølen lovet gang på gang å levere den tilbake, uten at noe skjedde. Til slutt da husverten ringte 27-åringen, svarte han at han hadde levert den i portrommet. Men høvelbenken var der ikke da husverten skulle se. 27-åringen mente den kunne blitt stjålet etter at han hadde levert den.

Flekkefjord tingrett tror ikke på 27-åringens forklaring. Retten mener det fremstår som usannsynlig at han etter alle purringene plutselig skulle levere benken tilbake, uten å gi beskjed. Retten peker også på at tiltaltes opptreden, ved at han kun sender inn en skriftlig redegjørelse til politiet, uten å møte i retten, ikke gjør ham særlig troverdig.

Den tidligere ustraffede kvindølen er dømt til å erstatte høvelbenken til nesten 6000 kroner. I tillegg må han betale 3000 kroner i bot, samt 1000 kroner i saksomkostninger. TOM ARILD STØLE