KRISTIANSAND: — Min klient var pengelens og kan verken norsk eller engelsk. Han visste ikke hva han skulle gjøre eller hvordan han skulle komme seg videre, sier advokat Bjørn Rudjord.

Ansatte i Kristiansand fengsel fikk loset den 18 år gamle litaueren til Frelsesarmeen, som tok imot den løslatte med åpne armer torsdag kveld.

Fredag morgen ble han fulgt tilbake til fengslet hvor han fikk utbetalt dagpenger for de 58 dagene han hadde sittet i varetekt. I følge advokaten skal 18-åringen nå være på vei hjem til Litauen.

— Det kan bli aktuelt å kreve erstatning for den tiden han har sittet i fengsel. Etter som han er frifunnet skal han etter loven ha rundt 400 kroner dagen i erstatning, sier Rudjord.

I retten hevdet 18-åringen at han tilfeldig hadde truffet de to andre litauerne i Kristiansand få timer før de alle tre ble pågrepet på Sandrib.

At han ble omringet og anholdt 300 meter fra et telt med tyvegods, er i følge retten ikke tilstrekkelig bevis for at han hadde befatning med teltet og tyvegodset.