KRISTIANSAND: Det var i slutten av november i fjor at voldsepisoden skjedde i Rådhusgata i Kristiansand.

"Alt ble svart"

Ifølge dommen skal tiltalte ha slått en mann to ganger i ansiktet med knyttet hånd, for deretter å sparke ham to ganger i nakke— og hoderegionen mens han lå nede. Han skal også ha slått en annen mann to ganger i hodet.

21-åringen erkjente seg skyldig etter tiltalen da han møtte i retten, men han hevdet han ikke husket noe fra episoden.

En rapport fra sykehuset viste at det første voldsofferet hadde kuttsår på overleppen og blodansamling under huden i bakhodet. Mannen opplyste at han ble sparket krafig i hodet etter at han falt i bakken, og at "alt ble svart".

Fotballspark

Flere vitner forklarte seg om episoden. En drosjesjåfør forklarte i retten at tiltalte sparket til offerets hode som man "sparker en ball". Kompisen til offeret forklarte at tiltalte sparket med "harde fotballspark".

Tiltaltes forsvarer ba om at mannen ble idømt samfunnsstraff. Retten mente imidlertid at han måtte idømmes fengselsstraff.

— Retten bemerker at det fremgår av entydig rettspraksis at denne type vold mellom ruspåvirket ungdom på offentlig sted skal møtes med en markert straffereaksjon i form av ubetinget fengsel, skriver tingrettsdommer Per O. Refsalen.

Stort skadepotensial

Retten bemerker at tiltaltes bruk av gjentatte spark mot hodet mens han lå på bakken trekker klart i retning mot bruk av ubetinget fengsel.

— Det skal i denne sammenheng bemerkes at vold mot hodet har et stort skadepotensial. Dette er en sårbar del av kroppen, og det er kun tilfeldigheter som avgjør om slik vold skal få svært dramatiske konsekvenser for fornærmede, skriver Refsalen videre.

I tillegg til ubetinget fengsel, må 21-åringen betale henholdsvis 4000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste til det ene offeret, og 4000 kroner i oppreisningserstatning til det andre.