Hvilken lederkandidat støtter du? Stem til høyre.

KRISTIANSAND: — Audun eranalytisk bedre enn motkandidat Heikki Holmås. Audun er sterkere påå vise vei i forhold til hva et sosialistisk parti i Norge skalvære, sier Mali Steiro Tronsmoen til Fædrelandsvennen.

Hun er en avSørlandets mest innflytelsesrike SV-ere. Hun sitter i landsstyretog er tidligere leder av Sosialistisk ungdom.

StortingsrepresentantAlf Holmelid flagger også Lysbakken-støtte.

— Jeg har ikke villet sinoe før på fylkesårsmøtet, for å la grasrota få diskutere fritt.Min mening er at Audun Lysbakken er den beste lederen for SV. Jegstøtter ham. Vest-Agder SV er et av de første fylkeslagene i SV sombehandler lederspørsmålet før det ekstraordinære landsmøtet somskal holdes i partiet 12. mars. Faktisk var det ingen av talerne påårsmøtet som foreslo Heikki Holmås. Samtlige som hadde ordet talte,varmt for Audun Lysbakken.

Kristin-kritikk

Kristiansands HaraldHageland er også Lysbakken-tilgenger, men han brukte lederdebattentil å kritisere Kristin Halvorsen.

— Det var taktisk uklokt av henneå gå av like etter valget. Jeg tror den avgjørelsen er en avhovedgrunnene til at partiet ligger så lavt på meningsmålingene nå.Partiet er i en uavklart situasjon og velgerne vet heller ikkehelt. Hun burde ventet til et ordinært landsmøte, sa han.

— Samtidig er jegsikker på at lederavklaringen vil løfte oss. Når vi kommer ut påvåren vil ny leder gi partiet ny kraft og retning. Det vil løfteoss vesentlig, la han til.

Politikk-kritikk

Søgnes Peder Johan Pedersentror ikke ledervalget er viktigst for SV fremover. Han menerproblemet ligger et annet sted:

— Vi må tilbake til kjernen. Vivinner likestillingskampen, men det blir for smått. Hva medfredspartiet? Er vi blitt et haleheng til USA? Og hvor ersamhandlingen med primærnæringene, fiskeriene og grasrotbevegelseneblitt av, spurte han, og fremmet forslag om å endre partinavnet.

Pedersen vil ha tilbake Sosialistisk Folkeparti, for å blankpusseprofilen som et radikalt folkeparti på venstresiden.Navnespørsmålet skal voteres over på fylkesårsmøtet søndagformiddag.

Farsunds Mari-Theres Kolnes har lenge støttet AudunLysbakken. På årsmøtet sa hun at fylkespartiet også støtter KarinAndersen som ny nestleder i partiet.