AUST-AGDER: — Jeg er fortsatt veldig sulten. Engasjementet for et rettferdig Sørland, for de svakeste og de som faller utenfor er fortsatt sterkt, sier Freddy de Ruiter.

Han ble innvalgt på Stortinget fra Aust-Agder i 2005 og gjenvalgt i 2009. Nå ønsker han seg altså en ny periode for Arbeiderpartiet på Stortinget, og han er ikke den eneste.

Også nåværende vararepresentant Line Vennesland og tredjekandidat Ranjith Molegoda har meddelt nominasjonskomiteen at de stiller seg til disposisjon for partiet.

Likestilling

Høydepunktet så langt er definitivt å være med å skape og videreutvikle velferdsstaten Norge. Det trumfer alle enkeltsaker

— Høydepunktet så langt er definitivt å være med å skape og videreutvikle velferdsstaten Norge. Det trumfer alle enkeltsaker, kommenterer de Ruiter.

Sosialdemokraten mener sørlendinger er flinke til å skape, men dårlige å dele. Derfor trenger landsdelen sosialdemokratiet, og han vil selv være med å kjempe for økt likestilling og likeverd.

— Vi scorer lavest i landet på dette, og det kan kobles sammen med deltakelse i arbeidslivet. Vi har for store sosiale forskjeller, mener de Ruiter.

Samferdsel

Som medlem transport- og kommunikasjonskomiteen vil han fortsatt forbedre E39, E18 og riksvei 9, samt følge opp tilkobling av Sørvestbanen. Andre kampsaker er økt status for Universitetet i Agder og nytt fengsel.

— Det er nok av ting å ta tak i. Europa sliter, men det er mye bra i Norge og på Sørlandet, samtidig som vi alltid ønsker mer, sier politikeren.

Han mener det er viktig å huske at det som er bra for Norge er bra for Sørlandet, og omvendt. Derfor minner han også om at enkelte ofte blir for navlebeskuende i politikken, selv har han tro på at en i fremtiden må drive politisk hestehandel. Skal vi utbedre E39 må vi for eksempel samarbeide med Rogaland.

Endring?

Det jeg har lært på tinget er at det er viktig å ha på begge brillene samtidig

— Det jeg har lært på tinget er at det er viktig å ha på begge brillene samtidig, sier de Ruiter, som ikke vil kommentere om han tror han blir gjenvalgt.

Heller ikke fylkessekretær Per Åge Nilsen vil si noe om mulighetene for endring.

— Vi har akkurat kommet i gang, og alle partiene i kommunene har fått brev der vi ber om innspill. Vi har ikke fått tilbakemeldinger, men jeg regner med at alle vil behandle dette og komme med forslag, sier Nilsen.

Også AUF-lag og fagforeninger tilknyttet LO er bedt om å komme med forslag til nominasjonskomiteen. Fristen er satt til 31. mai, og deretter har nominasjonskomiteen frist til 25. juni med å fremme sitt foreløpige listeforslag.

— Dette skal så behandles i partiorganisasjonen, før nominasjonskomiteen behandler dette på nytt og fremmer sin endelige innstilling innen 10. oktober. Endelig behandling av listeforslaget finner sted på et eget nominasjonsmøte 1. desember 2012, skriver partiet i en pressemelding.