Opprettet egen helseklinikk i 12. etasje

Dr. Thein Than Win møter daglig prostituerte som jobber på Orchard Towers.

Publisert:

11.jpg

  • Tarjei Leer-Salvesen
  • Ingrid Michalsen
Denne artikkelen er over syv år gammel

English version

I 12.etasje av «Sørlandssenteret» finnes et sted som trolig ingen av de norske mennene som besøker Orchard Towers vet om. Her jobber Dr. Thein Than Win fra organisasjonen HOME på «Womens Health Center».

— Vi startet opp for ett år siden fordi vi så et behov for å ha større fokus på jentene som jobber her. Geylang-området får mye oppmerksomhet, men det har ikke vært jobbet aktivt inn mot jentene som arbeider på dette senteret. Det ville vi gjøre noe med, forklarer han.

Tester for kjønnssykdommer

Les også

Dette er det største ulovlige sex-markedet i Singapore. Det kalles «Sørlandssenteret»

På helsesenteret kan de prostituerte ta seg en pause, se på tv og låne internett gratis. De kan få testet seg mot kjønnssykdommer, mot HIV/Aids, og prate uforstyrret. I tillegg står det flere skåler med gratis kondomer i lokalet som er innredet som en stue. Win lønnes av HOME, som jobber for jentenes rettigheter og mot tvangsprostitusjon.— Når jentene har jobbet her en liten stund, blir mange syke. 15 prosent pådrar seg klamydia. Så kommer de andre sykdommene i tillegg. Hiv, herpes…

— Hva med kondom?

— Vi deler ut gratis kondomer. Men dette er ikke som i Thailand, der kondom er akseptert av de fleste sexkundene. Her i Singapore er det dessverre utbredt at mennene presser jentene til å gjøre det uten kondom, forklarer han.

Gratis kondomer

Win forsøkte nylig å henge ut poser med gratis kondomer på toalettene i Orchard Towers, men det ble slått hardt ned på av senterets ledelse som ba ham fjerne det etter to uker.

— De var redde for hva slags image det ga senteret. De ønsket ikke at stedet skulle få et dårlig rykte. Som om det er noen hemmelighet hva som foregår her på kveldene og nettene? Det er åpenlyst, og alle vet det, sier Win.

— Det viktigste må være å skape så trygge rammer som mulig for jentene som jobber her. Da er et helsetiltak som gratis kondomer et viktig skritt i riktig retning, legger han til.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Tarjei Leer-Salvesen tarjei.leer-salvesen@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. Dette er det største ulovlige sexmarkedet i Singapore. Det kalles «Sørlandssenteret»

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.