KRISTIANSAND: — Hvordan gikk innsamlingen til "Shonglap"?

— Vi er fornøyde. Gjennom sponsorer, givere og dugnad har vi fått inn omtrent 30.000, og vi håper å få inn det samme beløpet når vi selger bilen. Mange sponsorer var først negative, men da vi fortalte om prosjektet, så ble de mer interesserte. Det går til en god sak, og er kanskje litt mer seriøst enn andre russebiler. Vi tjente også penger på å grille pølser som vi solgte på fester. Våre medruss var veldig positive, og kjøpte nesten mer enn de klarte å spise.

- Hvorfor valgte dere å bruke russetida på dette?

— Vi var en gjeng som hadde lyst på russebil, og da kom ideen om å gjøre noe annerledes. Det er så mye negativt fokus på russ, så vi ville skille oss ut positivt. Siden vi kjenner noen ansatte i Strømmestiftelsen, så tok vi kontakt med dem. De har hjulpet oss masse, og uten deres tilrettelegging hadde vi ikke fått dette til. Vi valgte å støtte "Shonglap" fordi det er et bra utdanningsprosjekt.

- Hvordan har det gått med skolearbeidet?

— Vi har ikke fått tilbake eksamener ennå, men vi regner med å stå i alle fall. Men noen ganger følte vi at vi tok oss vann over hodet, det ble en del jobb med innsamlinga. Så vi anbefaler andre som vil gjøre noe lignende å begynne tidlig med å finne bil. I tillegg er det lurt å delegere oppgaver, slik at alle gjør litt hver.

- Hvordan fungerte bilen?

— Overraskende bra! Vi hadde et par problemer, som da vi ble stående fast på E18 på vei til russetreff i Kragerø, mens trailerne suste forbi i 120 kilometer i timen. Heldigvis fikk vi hjelp til å fikse det raskt, og kunne kjøre videre. Det er en bil med sjel. Vi skal legge den ut for salg, og alle pengene går direkte til Strømmestiftelsen. Så de som kjøper den gir til en god sak, samtidig som de får en kul russebil!

- Hva skal dere til høsten?

— De fleste av oss skal på forskjellige bibel- og folkehøgskoler, fra Bø i Telemark til Hawaii.