SENTRAL: Stefan Strandberg er i ferd med å bli en profil i norsk fotball gjennom sitt spill for U21-landslaget i EM i Israel, hvor han også er kaptein. Her er lyngdølen fotografert i forbindelse med et intervju med NRK på onsdagens pressemøte i Tel Aviv. Foto: Aas, Erlend

Det hevder sørlendingens agent, Andreas Dekker.

— Det er ingen tvil om at det Stefan nå presterer legges merke til. Jeg vet at det er flere klubber som ser potensialet hans og som er interessert og følger ham tett. Det kan være at det tar tid før noe skjer, men det kan også gå fort. Med gode prestasjoner i semifinalen, og en eventuell finale, er det åpenbart at han vil bli enda mer attraktiv på markedet, sier Dekker.

22 år gamle Strandberg har tidligere sagt at hans største drøm er et proffliv. Agent Dekker vil ikke si noe om fra hvor i verden det er størst interesse, men tror ikke klienten vil ha problemer med å komme seg ut i Europa.

— Stefan er en ledertype og en vinnerskalle. Han har blitt sentral i alle klubbene han har spilt for, og slike spillere er det alltid etterspørsel etter, sier Dekker som er tilknyttet agentfirmaet Stars & Friends Austria Sportmanagement GmbH. På deres liste over spillere er det også oppført en antatt markedsverdi av hver enkelt. Strandberg vurderes her å kunne bli solgt for 1,3 millioner euro, hvilket tilsvarer snaut 10 millioner kroner.

— Jeg vil ikke si noe om Stefans markedsverdi nå, sier Dekker.

- Mer verdt

En annen norsk agent, Mike Kjølø, mannen bak Bismark Acosta og Alejandro Castros overganger til Start, mener derimot at Strandberg utvilsomt har blitt mer verdt de siste dagene.

— Han har nok økt sin markedsverdi, ja. Kanskje ikke enormt mye, men noe i hvert fall. Stefan har vist en veldig positiv utvikling over tid, og var meget god i Rosenborg helt til han opererte i fjor høst. Han ble satt tilbake av skadeproblemene på vårparten, men har vært god i eliteserien før mesterskapet. Det han har vist i Israel, blir garantert lagt merke til, sier Kjølø.

— Så det er ikke bare media som hyper U21-EM som et perfekt utstillingsvindu?

— Nei, det er et godt vindu. Og det er mange store klubber som følger med. Men vi skal være litt forsiktige med å tro at de beste norske U21-spillerne automatisk vil få tilbud fra de største klubbene i Europa. Men i det europeiske mellomsjiktet tipper jeg at det er mange som kan være interessert i en spiller som Strandberg, sier Kjølø.

Kontrakt ut 2015

— Hvor passer han best?

— Han er en type som kan kle mange ligaer. Strandberg har punsj, er aggressiv og en spillende midtstopper med to gode føtter. For ham gjelder det å finne den rette klubben.

Strandberg har kontrakt med Rosenborg ut 2015. En annen agent, Stig Lillejord, tror ikke nødvendigvis det blir så lett for sørlendingen å komme seg ut.

— Jeg tror det er litt opphypet at U21-EM er et så voldsomt godt utstillingsvindu. Vi må erkjenne at norsk fotball ikke har den beste statusen ute i Europa for tiden. Når det gjelder Strandberg, så er han utvilsomt en god spiller, men jeg vil ikke mene for mye om enkeltspillere, sier Lillejord.

Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, har ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser.