LETTET: De to kollegaene Glenn Fossheim og Lars Lied var begge skjelvne, men lettet, i etterkant av hendelsen. Det kunne blitt fatalt, sier Fossheim. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Det var cirka klokka 12.30 tirsdag at Glenn Fossheim og kollegaen var på vei mot en elektrikerjobb på Bellevue, da de stanset i krysset på Rundingen. Men da de fikk grønt lys måtte kollegaen hive seg på bremsene.

— Vi stod i krysset fra Marviksveien ned mot Østerveien, på vei mot byen. Da vi fikk grønt lys kjørte vi ut, men vi må bråstoppe. For plutselig kommer det en rød Toyota Hiace i full fart, 10 cm fra fronten vår, før han kaster seg over i motsatt kjørefelt og akkurat unngår en buss som står der, sier han.

Glenn Fossheim møter Fædrelandsvennen på Rundingen rett etter at han og hans kollega så vidt unngikk å bli påkjørt av bilen på villmannsferd gjennom Lund.

— Hiacen kjørte mot Gimle fra byen, i 90 km/t. Jeg har aldri sett noen kjøre så fort gjennom Rundingen. Han var maks mellom 10–20 cm fra bilen vår. Han greide akkurat å svinge unna, og han kasta over i motsatt kjørefelt. Han kjørte over fortau, og bilen hoppa, sier han.

— En politibil som kom etter tok av ned mot Torridalsveien, mens en annen kom fra Marviksveien og kjørte etter Hiacen. Da vi kom ut på broa mot byen så kom en tredje politibil derfra, sier 23-åringen.

Han sier at både han og kollegaen fikk en skikkelig støkk.

— Vi har begge en skikkelig vond følelse nå. Vi er veldig shaky. Jeg har aldri vært nærmere en kollisjon. Hvis vi hadde kjørt ut av krysset, hadde kollegaen min dødd. Så ille er det faktisk. Nå bare roer vi ned, sier Glenn Fossheim.