VENNESLA: — Min tilnærming til dette er at jeg står i midten mellom to parter og skal prøve å komme fram til en løsning, før det eventuelt blir en politisk sak, sier Stein L. Stokke til Fædrelandsvennen.

Han sier at muligheten er til stede for at restauranten og sportsbaren Hr. Direktør kan bli værende i Butikkhuset.

— Det er ikke opp til meg om de må ut eller ikke, men jeg skal forsøke å finne en løsning der de kan bli værende, sier han.

MEGLER: Kommunelege Stein L. Stokke skal forsøke å få partene i støystriden til å komme til enighet. Hvis ikke kan saken ende opp til politisk behandling i Vennesla. Foto: Arkivfoto

Støysaken i Vennesla sentrum har pågått i lang tid. Beboerne mener støyen er uutholdelig, mens eierne under mener de gjør alt de kan for å begrense bråk fra folk og musikk.— Nå har jeg tenkt til å få partene inn. Eierne har gjort noe, men kanskje de kan gjøre mer. For det er kort vei for lyden å reise til etasjen over, og gjennom armert betong, som er en god leder for lyd, sier Stokke.

- Overskrider lysgrensen

— Hva tenker du om lydmålingene som er blitt gjort?

— Kravene til støy nattestid er veldig lave, men de overskrides så vidt. Nå får vi se hva vi kan gjøre, men det blir vanskelig å gjøre situasjonen perfekt for de som bor over, sier han.

— Samtidig er det et reelt problem, for støy nattestid sliter på kroppen og er uheldig for helsa. Men det er noe eldre folk må ha i tankene når de flytter sentralt. Det var kafé der da jeg kom til Vennesla i 1979, og leilighetene har først kommet de siste årene, sier han.

— Men er det ikke uvanlig med en pub i en andreetasje, med veranda rett under leiligheter?

— I periferien er det nok litt uvanlig, men ikke i mer urbane strøk. Det er opp til kommunen som reguleringsmyndighet, men det er klart uheldig å regulere leiligheter og servering for tett innpå hverandre, sier han.

Stokke betegner saken som en klassisk konflikt.

— Yngre folk og eldre folk trekkes til samme sted, men med helt ulike interesser. De unge vil støye litt og liker at bassen dunker i veggen, mens de eldre vil bo steder der det brøytes om vinteren og der de kan komme ut med rullatoren.

- Rekke tiltak

Daglig leder i Hr. Direktør Restaurant & Sportsbar, Bjarte Bjellås, ramser i et brev til Stokke opp alle tiltakene han mener utestedet har gjort for å komme naboene i møte.

Blant annet nevner han at:

• Vi stenger serveringen klokken 01.30 – istedenfor gjeldende regel på 02.00. • Vi stenger dørene klokken 02.00 – istedenfor gjeldende regel på 02.30. • Gjester får ikke lov til å ta med seg ut alkoholholdig drikke på terrassen etter klokken 23.00 på kvelden.

• Vi har brukt tusenvis av kroner på innkjøp av mindre høyttalere som er spredt rundt i lokalet, slik at vi kan spille lavere musikk enn tidligere.

• Det er festet støydempende plater i taket.

Han er også uenig i at støynivået overskrider det tillatte nivået. Han viser til at naboens målinger er blitt gjort før klokka 23.00, og at lydnivået ligger under 42 desibel, som er grensen for å gjøre støydempende tiltak.