VENNESLA: Nå er kvinnen i 30-årene idømt 36 dagers betinget fengsel for voldsepisoden.

Det var i april i fjor at venndølen var på pub i Vennesla sentrum sammen med en vennegjeng. Kvinnen fortalte i retten at hun var middels beruset.

Et blikk var nok

Inne på utestedet var også kvinnens ungdomskjæreste som hun har et anstrengt forhold til. Etter at restauranten stengte, ble en del gjester stående og prate utenfor.

I retten hevdet kvinnen at hun oppfattet at ekskjæresten sto og gliste til henne.

— Hun har i denne sammenheng forklart at hun ble bråsint og etter hennes egen forklaring legger retten til grunn som bevist at hun uten forvarsel/utsagn, angrep NN og tildelte han forsettlig to knyttneveslag som traff ham i ansiktet. Knyttneveslagene var harde, skriver tingrettsdommer Arve Lien i dommen.

Blottet seg for datter

I retten kom det fram at ekskjæresten i 2009 ble bøtelagt for å ha blottet seg for kvinnens datter. Dette bekreftet mannen i sin vitneforklaring.

Etter at kvinnen hadde slått ekskjæresten hardt i ansiktet falt han i bakken. Mens han lå nede, slo hun ham med knyttet neve flere ganger hardt i ansiktet.

I retten innrømmet kvinnen å ha slått mannen mellom 5-10 ganger mens han lå nede.

Ekskjæresten sa i retten at han husket lite av hendelsesforløpet fordi han var svært beruset. Men han nektet imidlertid for at han hadde kommet med bemerkninger av slibrig karakter overfor tiltalte ellers hennes datter. Han hevdet han hadde sett tiltalte kun et par ganger de senere årene.

Venndølen anmeldte forholdet til politiet tre dager etter hendelsen.

Ikke "berettiget harme"

Selv om mannen er bøtelagt for å ha blottet seg for kvinnens datter og at han angivelig skal ha glist til henne, kom retten fram til at det ikke var såkalt "berettiget harme" rent juridisk. Spesielt sett i lys av tidsrommet mellom hendelsene.

Retten har i straffeskjerpende retning vektlagt at tiltalte ga fornærmede harde knyttneveslag mot ansiktet og at slagene således hadde et betydelig skadepotensiale. Men i formildende retning ble kvinnens uforbeholdne tilståelse vektlagt.

Under tvil kom retten fram til at kvinnen kunne idømmes 36 dagers betinget fengsel samt en bot på 4000 kroner.