SØGNE: Det var i februar 2011 at et ektepar kjøpte en bolig på Monan i Søgne. I ettertid avdekket de store mangler og skader på huset, som de krevde prisavslag for.

Selger avviste kravet, og det endte med at kjøper tok ut søksmål mot selskapet, der det var tegnet eierskifteforsikring.

Retten var enig med kjøper i at selger hadde gitt mangelfulle opplysninger om hvorvidt det forelå diverse byggetillatelser.

Kjøper hadde også unnlatt å opplyse at huset var oppført i et LNF-område, der det kreves dispensasjon for å kunne realisere byggeprosjekter.

Da de nye huseierne ett år etter husovertakelsen skulle renovere og utvide kjøkkenet, ble det avdekket store feil og mangler ved det elektriske anlegget. Samtidig ble det oppdaget at en vannlekkasje hadde forårsaket store råteskader på blant annet bærekonstruksjoner inne i veggen.

Forsikringsselskapet ble i Kristiansand tingrett dømt til å betale ekteparet til sammen 357.822 kroner i prisavslag eller erstatning. I tillegg ble de tilkjent 113.325 kroner i saksomkostninger.