KRISTIANSAND: — Jeg fikk et anonymt brev med bildeutklipp av en tigger som angivelig selger narkotiske tabletter på byen. Jeg valgte å ta det til politiet. Men det var et brev med ukvemsord mot meg, og at det var anonymt synes jeg er feigt, sier Dag Vige til Fædrelandsvennen.

Vige har gått i bresjen for tiggerne i byen, blant annet ved å sikre dem egen sanitærbrakke.

Når han velger å ta et anonymt tips til politiet, er det samtidig med en advarsel om ikke å blåse opp saken om at tiggere skal være involvert i narkotikavirksomhet, etter at kilder har bekreftet overfor NRK Sørlandet at enkelte tiggere selger narkotika i Markensgate.

— Jeg har pratet med flere av tiggerdamene, og de benekter dette. Det beviser selvfølgelig ikke noe, men det er viktig at politiet er nøye med hva slags informasjon de går ut med, og at ikke alle tiggerne generaliseres som narkoselgere, sier Dag Vige.

Bekrefter narkosalg

Politistasjonssjef Ole Hortemo sier at det virker som om noen tiggere driver mer utstrakt narkosalg enn tidligere.

– Vi er bekymret for den utviklinga vi har sett. Vi har hatt en god del tiggere her over flere år, men i år har vi fått flere meldinger om at de pusher tabletter, sier Hortemo til NRK.

– Det har kommet flere tiggere til byen i det siste og det virker som om en del av dem som har kommet driver mer utstrakt omsetning av narkotika enn tidligere, sier han, og presiserer at de har nulltoleranse overfor slik virksomhet.

- Ikke naiv

Dag Vige advarer også mot å være naiv.

— Det kan være brodne kar hos alle, og politiet må undersøke om noen av tiggerne kan være involvert. Men det rokker selvfølgeig ikke med mitt grunnsyn for de vanskeligstilte i samfunnet, sier han.