flekkefjord-tunnel.jpg Foto: Kristen Munksgaard/Avisenagder

FLEKKEFJORD: - Vi fikk melding om ulykken klokka 15.34, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt.

Ulykken skjedde i nordenden av tunnelen da en bilist måtte svinge unna for en bil som skjente over i feil kjørefelt.

I bilen satt det to eldre voksne og tre barn, og bilen traff veggen inne i tunnelen med så stor kraft at festet til en strømledning ble slått løs. Den andre bilen, en Honda Civic, fikk snurr og ble kastet ut av tunnelmunningen.

— Fem personer, alle i bilen som kom over i feil kjørefelt, ble kjørt til Flekkefjord sykehus, sier Mæhre.

Ingen av de to i Civicen kom til skade.

Stengt en halvtime

Tunnelen var stengt i omkring en halv times tid etter ulykken.

— Årsaken var at strømkabelen som falt ned inne i tunnelen lå i veibanen, sier operasjonslederen.

Det ble skiltet omkjøring langs gamle E 39 på fylkesvei 953. — Vi måtte få ryddet opp og sikret strømkabelen, sier Svein Harald Masterød ved Vegtrafikksentralen.

Fikk illebefinnende

Geir Arne Tesaker kjørte i retning Flekkefjord sentrum da en motgående bil skjente over i feil kjørefelt. Tesakers nye Honda Civic snurret rundt, traff tunnelveggen og havnet utrolig nok på utsiden av tunnelen - motsatt vei av den Tesaker hadde kjørt.

- Det var en bestefar som kjørte den andre bilen. Han og kona hadde tre barnebarn i baksetet, sier Tesaker til Aftenbladet.no.

— Bestefaren fortalte meg og alle andre som kom til at han hadde følt seg uvel tidligere på dagen og hadde fått et illebefinnende, forteller Tesaker. Selv kom han fra uhellet med en ørliten skramme fra dekslet til en av kollisjonsputene som ble blåst opp. Passasjeren hans hadde ikke en eneste skramme.

Tesaker trøstet den dypt ulykkelige bestefaren, ga ham en god klem og sa at det viktigste var at ingen personer ble skadet.

De fem i bilen bestefaren kjørte, ble kjørt til Sørlandet sykehus avd. Flekkefjord for legesjekk. Politiet bekreftet det samme som Tesaker fortalte, nemlig at det er ingen ting som tyder på at noen av dem ble alvorlig skadet.