FLEKKEFJORD: KrFs fylkesvaraordfører Thore Westermoen har lagt fram fellesforslag fra KrF, FrP og Venstre om å si ja tunnelen til 503 millioner kroner, såfremt Flekkefjord kommune forplikter seg til å forskuttere overskridelsen på 80 millioner.

Westermoen mener det kan bli enda dyrere å vente, og viser til at byggeaktiviteten tar seg opp.

Dermed er det full sprekk mellom de partiene som har samarbeidet etter valget. For Høyre med fylkesordfører Terje Damman i spissen synes tunnelen blir for dyr. Sammen med Ap sier Høyre at prosjektet må skrinlegges slik det fremstår i dag. I stedet vil Ap og Høyre sette i gang arbeid med et nytt og billigere prosjekt.– Forskuttering fra Flekkefjord gjør ikke noe billigere, det bare utsetter kostnader noe, sa Høyres Harald Fauskanger Andersen

– Jeg synes FrP, KrF og Venstre legger et utilbørlig press på Flekkefjord når de sier ja til tunnel under forutsetning av at Flekkefjord forskutterer 80 millioner kroner, sa Aps Torill Runden

Der står saken nå, og småpartiene i Fylkestinget kommer på vippen. Demokratene, Senterpartiet og SV kan avgjøre saken.

Akkurat nå er forhandlingene lukket. Fylkesordføreren vil høre vegvesenets gjennomgang av anbudet. Det skjer hemmelig, grunnet konkurransehensyn.

– En fallitterklæring hvis partier som i valg eller valg har lovet tunnel, svikter nå, sa Vidar Kleppe demokratene

– Dette øker politikerforakten. Jeg synes en alv milliard er rimelig for et gigantprosjekt som dette, som vil bety mye for Hidra. Nå må fylkestinget se hele fylket, Hadde Hidra ligget ved Kristiansand, ville øya hatt tunnel for lenge siden, sa Kleppe.

Debatten fortsetter utover kvelden. En avklaring ventes noe før halv seks.