En vennegjeng fra Birkeland hadde snekret sin egen båt. Den var imidlertid ikke veldig stødig. Foto: Lena Rustan Fidjestad
Scott Christiansen har latt seg inspirere av Hawii i forkant av dagens elvetur. Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4494.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4623.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4435.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4578.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4582.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4559.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4527.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4510.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4620.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4593.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4502.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad
Lille Adrian S. Landaas(1) var mer fornøyd med å blåse bobler enn å følge med på gummibåtrace. Her sitter han med sin mor June M. Skaanes(26). Foto: Lena Rustan Fidjestad
IMG_4677.jpg Foto: Lena Rustan Fidjestad

BIRKENES: — Båten vår heter ”Welcome to paradise”, og er stylet med en palme. I tillegg har vi tatt med apekatten ”Bror”, mat og drikke. Vi håper at dette går greit, og at vi kommer oss ut på elva, smiler Kjersti Rivera.

Årets gummibåtfestival ble sparket i gang i Birkeland i går, med artister som Valerie og Luxus Leverpostei på scenen. I formiddag kunne festivaldeltakere stæsje opp både seg selv og båter til elvetur ned Tovdalselva.

Forventer flere besøkende i dag

Festivalsjef Per Arne Botn forteller at det var et par hundre deltakere tilstede i går, men at han ikke har fått oppdaterte tall enda for i dag. I år har antall forhåndspåmeldte økt i forhold til i fjor.

— Basert på i går forventer vi rundt 500-600 antall besøkere i dag, på grunn av headlinere som Ingenting og V!TO, sier han.

Rivera, Karoline Betten, Melissa Mosby (20), Anette Jørgensen (21) og Karoline Eide (21) har gått sammen og kjøpt et svømmebasseng som de alle sammen skal innta elva med.

Også Scott Christiansen (42) har latt seg inspirere av det sydlige.

HAWAII: Scott Christiansen har latt seg inspirere av Hawii i forkant av dagens elvetur. Foto: Lena Rustan Fidjestad

— Det ble litt hawaiibekledning. Kostymet er jo halve moroa. Egentlig skulle jeg flyte ned elva med vennegjengen min, men de var dårlige etter i går, så da drar jeg alene, sier Christiansen som har på seg hulahulaskjørt og solbriller med påklistrede flamingo- og palmefigurer.Til og med båten har fått gjennomgå med diverse fargerike frynser og blomster. Kostymet til tross, og med godt engasjement, så er han usikker på hva som er målet med båtturen, eller hvilke kåringer som avholdes.

"Pimp my boat"

— Vi har diverse kåringer. Den ene går under navnet ”Tomsingen”, som går til den som samler inn det største pantebeløpet totalt. ”Pimp my boat” er en annen, som jeg ser har ført til mange artige påfunn i år. Den går ut på at folk dekorerer båtene sine, sier styremedlem og elveturansvarlig for Gummibåtfestivalen, Cato Vehusheia.

ELVETURANSVARLIG: Cato Vehusheia er stolt over å ha vært med på å starte Gummibåtfestivalen. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Han er en av oppstarterne av festivalen, og forteller at det hele begynte med at kompisgjengen tok seg en tur på vannet med gummibåter for noen år siden.— Det var en kjempesuksess, å drive ned elva på en soldag er herlig. Vi begynte smått med en festival for to år siden, med et band som spilte, og siden den tid har arrangementet eskalert litt, sier han.

— Jeg snakket med fire jenter som hadde kjørt to dager i strekk fra Mo i Rana. Det er stilig at flere har skjønt at dette er moro! gliser Vehusheia.

- Solkrem er for pyser

— Vi trenger jo ikke pimpe opp båten for å være med på moroa, ler Andreas Tellefsen (22).

IKKE PYSER: Andreas Tellefsen mener solkrem er for pyser. Her sitter han i gummibåt med sin forlovede Rebecca Kvelland. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Tellefsen og hans forlovede Rebecca Kvelland (22) er med på festivalen for første gang.— Vi ble dratt med av min bror som har vært her mange ganger. Jeg liker generelt den harry stemningen og campinglivet her, hvor man kan slappe av og ha det gøy. Høydepunktet for meg blir båtturen, forteller han.

Kvelland ser aller mest frem til konsertene, og skal få med seg når Ingenting opptrer. Til tross for at de har glemt solkremen, er de ikke redde for å bli solbrente på turen nedover.

— Solkrem er for pyser! svarer Tellefsen bråkjekt.