KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen skrev 31. mai at den planlagte sanitærbrakka for tiggere uten fast bosted blir klar til sommeren og plasseres på KMV-tomten.

Dette var basert på at runden med nabovarsel var gjennomført uten innsigelser. Men organisasjonene som utfordret kommunen om tiltaket er ikke helt fornøyde. Gruppen har deltakere fra Frelsesarmeen, Bymisjonen, Domkirken menighet, Stiftelsen Arkivet, den ortodokse menigheten Hellige Herman av Alaska, og Røde Kors Kors Kristiansand.

— Vi har bedt kommunen om et møte. Vi vil gjerne diskutere nærmere både plassering av brakken, utformingen av den, og ansvaret for å følge prosjektet opp, sier Svein Kåre Snekkestad, som er talsmann for gruppen og leder i Røde kors Kristiansand.

Et av spørsmålene som kan komme opp, er evalueringen tiltaket skal gjennom etter en periode i drift. Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) har vært opptatt av at tiltaket må evalueres, og understreker at KrF vil snu i saken dersom det ikke blir vellykket.

— Hva mener du er suksesskriteriene en slik brakke skal evalueres etter?

— Vi har ingen illusjoner om at dette tiltaket skal løse utfordringene med tigging eller fattigdom. Dette dreier seg om helt konkrete utfordringer. På enkelte toaletter på offentlige steder, som biblioteket og Rutebilstasjonen, har det vært utfordringer med tilgrising og søppel. Vi håper dette tiltaket kan hjelpe på disse utfordringene, sier Kristiansen.

— I tillegg har det vært et ønske om dusjfasiliteter for bostedsløse. Dette er et forsøk på å gjøre noe for å løse et problem for denne gruppa. Men vi må jo se dette an. Hvis det ikke fungerer etter hensikten, så skal vi være de første til å snu.