Flere kor har slått seg sammen før Hallsang. Foto: Kristin Eide
Andreas Birkeland er for fjerde år med i miljøteamet og vil skape god stemning. Foto: Kristin Eide
Her øver Korall. Helt til venstre står Geir Å. Kristiansen med Eline (3,5) på armen. Hun gleder seg mest til å se konsert med Emeline og Sunniva søndag. Foto: Kristin Eide

KRISTIANSAND: — Arrangementet er større enn noensinne og vi håper og tror at vi har laget et program som flere enn oss i styret setter pris på. Vi sikter høyt, og håper å slå alle rekorder, sier festivalsjef Inger Kristiansen.

Som mange andre trekker hun frem Leeland og Paul Colman som helgens høydepunkter.

— Alt er så forskjellig, men jeg har Leeland som årets favoritt. Paul Colman har vært her før og har en stor plass i hjertet mitt, forteller Kristiansen.

Snur til Norge

Det siste er det ingen tvil om, for når Colman ankommer Flekkerøyhallen torsdag kveld er det et hjertelig gjensyn mellom de to.

— Det er to svar på hvorfor jeg kommer hit. Det ene er at jeg er musiker og får betalt slik at jeg kan forsørge familien min, men jeg er ekstra glad for å komme hit fordi jeg elsker folk her, sier Colman.

Flere kor har slått seg sammen før Hallsang. Foto: Kristin Eide

Den britisk-amerikanske artisten beskriver norske mennesker som spesielt vakre og med god sans for humor. Etter sist norgesturné skrev han til og med en sang med tittelen "Snu, snu, snu", som han kommer til å fremføre under konserten lørdag. I teksten skriver han både om folkene på Flekkerøy og hvordan han vil snu og reise tilbake til Norge.

Elsker alle likt

— Mange ungdommer tror du er noe stort fordi du er artist og underholder. Jeg vil fortelle dem at Gud elsker alle like mye, sier gitaristen.

Nettopp ungdommen står i fokus under Øygospelen, og Åse Løvsland håper at det vil få flere ungdommer til å møte Jesus. Hun mener at det åndelige er viktigere enn musikken.

— Vi er et bønneteam som en gang i uka har bedt sammen om at dette skal gå bra. Vi er også en gjeng som skal drive forbønn her, forteller hun.

Alle velkomne

Hun er en av mange fra Flekkerøy som er engasjert i festivalen, men pressekontakt Mange Tønnesen understreker at det er åpent for alle.

— Det er stor takhøyde og alle er velkomne. Kom som du er, oppfordrer han.

Målet er at 5.000 vil ta turen ut i løpet av helga. I tillegg til musikk er det stands, aktiviteter, kafé og møter med andakt, dans og sang.

— Vi gjør det for å peke på at Jesus er et lys som kan hjelpe i tunge dager, men også for å ha det gøy. Vi gir rom for å hoppe og sprette til den samme guden, smiler Kristiansen.