GRIMSTAD: — Det må i alle fall tre menn til for å løfte safen. Den er forferdelig tung og veier minst 90 kilo, sier Svein Ture Gundersen i Fiskernes salgslag til Fædrelandsvennen.

Det var onsdag morgen at en av de ansatte i fiskeutsalget på Torskeholmen oppdaget at dørene stod åpne.

— Han trodde først at det var kommet andre på jobb før ham, men oppdaget at det hadde vært innbrudd da han gikk inn i lokalet, forteller Gundersen.

Heiset om bord på båt

Tyvene har brutt seg inn i butikken på baksiden av bygget. Safen stod plassert på et kontor. Ifølge Gundersen er det skrapemerker i gulvet som viser hvordan tyvene har fraktet safen gjennom lokalet og ut på brygga.

I natt ble det også stjålet en fritidsfiskebåt av merket Örnvik 18 fra Holvika båthavn i Grimstad. Båthavna ligger i omkring to minutters avstand fra fiskeutsalget. Politiet mistenker at det er de samme tyvene som har rappet båten og benyttet denne til å frakte bort safen.

— Vi tror det kan ha en sammenheng med innbruddet hos Fiskernes salgslag. Safen er høyst sannsynlig fraktet bort til sjøs. Alt tyder på det. Örnvik 18 er en båt som egner seg svært godt til dette ettersom den er utstyrt med en kraftblokk, en løftemekaniske som vanligvis brukes til å heise fiskeutstyr opp i båten, sier Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon.

- Freidig gjennomført

Politiet har vært i kontakt med vitner som opplyser at de har hørt mistenkelige lyder i området i løpet av natta, men tipsene har ennå ikke gitt konkrete spor å jobbe etter.

— Tyveriet er veldig freidig gjennomført med tanke på at det ligger både bobilturister og båtfolk og sover like i nærheten, sier Viken.

Utsalget ligger også bare et langt steinkast fra politistasjonen i Grimstad.

Ber om tips

— Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett eller hørt noe som kan ha betydning for etterforskningen. Vi er også interessert i tips om den stjålne båten, sier Viken.

Det er foreløpig litt uklart når i natt tyveriet ble gjennomført. Det er foretatt krimtekniske undersøkelser på åstedet.

— Forhåpentligvis kan analyseresultatene gi noe, men det tar gjerne litt tid før vi får svar på tekniske prøver, sier Viken.