FROLAND: – Om de ikke var oppe av vannet i løpet av ti minutter, så ville han skyte dem i hodet eller blåse av dem hodet.

Slik var budskapet som mannen i 60-årene formidlet til gjengen rundt badekulpen i ei bygd i Froland. To barn på henholdsvis 10 og 11 år, to 18-åringer og noen voksne var ved kulpen da mannen kom med truslene. De yngste barna slapp å høre truslene.

— Ville hente hagla

Faren til en av de badende reagerte og forklarte frolendingen at han hadde gått at for langt. Han forklarte at han hadde skrevet ned registreringsnummeret på bilen ved kulpen, men ga seg ikke med det.

– Hvis de ikke var borte på ti minutter, så ville han hente hagla si, heter det ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett. Han gikk deretter bort fra kulpen, som forøvrig er merket med "bading forbudt".

De to yngste barna hørte ikke trusselen. I retten erkjente han ikke skyld og forklarte at trusselen var ment for fleip. Mennene som anmeldte forholdet oppfattet truslene som tomme, men anmeldte saken siden det var barn til stede.

Egnet til å fremkalle frykt

– Retten finner det bevist at tiltalte har fremsatt drapstrusler som angitt i tiltalen. Retten finner det videre bevist utover enhver rimelig tvil at begge truslene, rent objektivt sett, ut fra truslenes innhold sett i sammenheng med de omstendighetene de ble fremsatt i, var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, skriver Aust-Agder tingrett.

Retten mener at det normale ville vært en ubetinget fengselsstraff. Mannens omsorgsplikter på hjemmebane gjør at straffen blir omgjort til samfunnsstraff.

Mannen må gjennomføre 35 timers samfunnsstraff i tillegg til å betale 2500 kroner i saksomkostninger til statskassen.