KRISTIANSAND: — Det er finvær på vei. Vi forventer stort sett oppholdsvær og mye fint vær. Jeg vil trekke det så langt, sier Roar Teigen, vakthavende meteorolog ved Storm Geo.

Han tar likevel ikke helt sommerbølgen på vegne av Sørlandet.

— Grunnen til at jeg er litt nølende, er at vi får østlig vind på kysten. Pålandsvind på Sørlandet gir aldri det helt store været. Den er kjølig nå, siden havet er kaldt. Det blir også lett litt skyer med slik vind, forklarer meteorologen.

Men for all del-været blir mye bedre enn maiværet har vært så langt.

— Temperaturene blir behagelige, spesielt i innlandet. Vi kan komme opp i noen og tjue grader. På kysten blir det som sagt litt kjøligere, men trolig vil temperaturen komme opp i 20 grader også der. Så smak av sommer blir det, sier Teigen.

For å ta det verste først: Tirsdagen.

— Da kan det komme inn en front fra sør som gir skyet vær og litt regn. Tirsdag peker seg ut med litt dårlig vær for Agder.

— Dårligst i landet?

— Nja. Like dårlig som Øst-Finmark, sier Teigen.

Ikke grunn til å deppe av det. For resten av uka ser ganske så bra ut. Og ikke minst: Pinsehelga.

— Ja, mye tyder på mye fint vær helt fram til neste søndag. Jeg tør ikke spikre pinseværet, men det er veldig gode muligheter for fint pinsevær. Jeg kan ikke love sol fra skyfri himmel til enhver tid, men smak av sommer blir det absolutt, sier Teigen.