KVINESDAL: Klokken 05.03 i natt fikk politiet telefon fra en ung mann på en hytte i Kvinerveien på Kvinlog. Han fortalte at det brant i hytta, og at det var 10 -12 ungdommer på stedet.

Ingen personer skulle være skadet. Både brannvesen og politi ble sendt til stedet. Politiets patrulje var på dette tidspunktet i Farsund.

— En stund senere ringte den samme mannen og fortalte at brannen hadde startet utvendig i hytteveggen. Han opplyste at ungdommene etter beste evne forsøkte å slukke brannen mens de ventet på brannvesenet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til Fædrelandsvennen.

Klokken 05.32 ringte mannen igjen og fortalte at de delvis hadde klart å få temmet flammene. Omkring klokken 06 kunne brannvesenet fortelle at de hadde vært på stedet i omkring 10 minutter, og at mannskapene hadde fått kontroll på brannen.

— En pose med aske skal ha blitt plassert på terrassen tidligere på ettermiddagen. Sannsynligvis er det glo fra denne posen som kan ha startet brannen, opplyser Osaland.

Overbefalsvakt Tor Oddvar Thorkildsen i Brannvesenet Sør bekrefter teorien. Han sier mye av slukkingen allerede var gjort da brannvesenet ankom.

— Beboerne hadde brukt en vannslange. Det var heldig det gikk slik - for det er et stykke for oss å kjøre til Knaben. Det nærmeste er depotet på Kvinlog, og dernest Liknes. Folk fra begge steder kjørte opp, sier han.

Ifølge Thorkildsen, har hytta sluppet fra brannen med utvendige skader på kledning og veranda.