LILLESAND: — Mest av alt ble jeg fryktelig lei meg. Hvorfor bryter de seg inn her hos meg. Da jeg så hvordan de hadde revet ut ting fra skuffer og skap, følte jeg meg maktesløs. Hva gjør jeg nå? forteller enken som bor alene i huset i Høvåg.

— Jeg har alltid følt meg trygg her, og hadde ikke forestilt meg at dette kunne skje. Innbruddet kom som et sjokk, forteller hun.

INNBRUDD: Da jeg så at gardinene var trukket vekk fra vinduet i gangen, og at det var åpent, skjønte jeg at det hadde vært folk her, forteller Gudrun Johannessen. Foto: Kristin Ellefsen

Var på jobb

— Jeg var jobb, kom hjem i halv fem-tiden, og stusset over at kommodeskuffene i gangen åpne. Først lurte jeg på om jeg hadde begynt å tuste. Da jeg så at gardinene var trukket vekk fra vinduet i gangen, og at det var åpent, skjønte jeg at det hadde vært folk her, forteller Johannessen.

— Vindushaspene var åpnet. Og oppe hadde de gått gjennom alt og rotet noe veldig. De har sett gjennom alt jeg har. På soverommet, i stua, kjøkkenet, over alt.

Klokken 16.33 mandag ettermiddag ringte hun politiet.

Bande på raid

— Politiet sa tyvene var profesjonelle. De har brukket opp vinduet i gangen, men merkene er så små at det bare er så vidt du kan se dem.

— Politiet sa at det antakelig er en bande på raid, og at de håper de får tatt dem. Men hvorfor de har valgt mitt hus, det vet jeg ikke, sier Johannessen.

SØLVTØY: Smykker og sølv - tyvene har ribbet Gudrun Johannessen for alt. Foto: Kristin Ellefsen

— Jeg har alltid tenkt at huset er så nær veien at ingen kommer til å prøve seg. Og naboen hadde vært i nærheten hele dagen, bortsett fra et par timer. De må ha vært kjappe, de har ikke hatt mange minuttene på seg, sier hun.

- Hvor store verdier har de tatt?

— Vanskelig å si. Det er smykker og sølvtøy, bestikk til seks, ting som er gått i arv i familien. Kanskje 50.000. Jeg vet ikke. Jeg vet jo egentlig ikke hva jeg har. Det er nå en skulle ønske en hadde tatt bilde av det. Men jeg trodde aldri det skulle skje med meg her ut, og jeg skjønner det fortsatt ikke, sier hun.