KRISTIANSAND: — Hadde jeg visst om denne ordningen, hadde jeg definitivt ringt til taxi og benyttet meg av den. Det er altfor dårlig informasjon om ordningen, sier Isa Marie Andersen til Fædrelandsvennen. Hun er fast bruker av kollektivtilbudene i Agder, og en av passasjerene som denne uka ventet to timer på bussen i Sørlandsparken.

For når det skjer at du må vente lengre enn 20 minutter på neste buss, har du rett på refusjon av taxiregningen din.

Få klar over ordningen

— Sier du det? Det har jeg aldri hørt om. Det var absolutt interessant informasjon, sier Line Quale (30) når Fædrelandsvennen spør om hun kjenner til refusjonsordningen.

Overrasket: Line Quale og Jan Fosseli ble overrasket da de fikk vite om taxirefusjonsordningen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

— Jasså? Det var jeg ikke klar over. Jeg sto og ventet 40 minutter på bussen her om dagen, så det skulle jeg gjerne ha visst da. Det er ikke umulig at jeg benytter meg av det tilbudet om det skjer igjen, sier Jan Fosseli (42). Både han og Line Quale bruker bussen dagligAv de 15 bussbrukerne Fædrelandsvennen snakket med, var elleve ikke klar over tilbudet. De resterende hadde hørt om det, men aldri benyttet seg av det fordi de mener regelverket for refusjon er for uklart

- Synd

Taxirefusjonsordningen, også kalt reisegaranti, ble innført i Agder 1. januar 2011. Det er en nasjonal ordning utarbeidet av Kollektivtrafikkforeningen og NHO Transport. Skyldes forsinkelsen en ulykke i trafikken eller været, gjelder ikke ordningen.

— Det er synd hvis folk mener informasjonen om ordningen ikke er god nok. Hvis det stemmer at mange kunder ikke er klar over ordningen, er det mulig at vi må undersøke det nærmere, sier administrerende direktør i Agder Kollektivtrafikk, Siv Wiken.

Hun opplyser om at ordningen ble godt annonsert på bussen da den ble innført, og at man kan lese om det i informasjonsheftet på bussen eller på Agder Kollektivtrafikks hjemmesider.

— Vi behandler ofte krav om refusjon av taxiregninger. Vi har månedlig flere saker inne til behandling, avslutter Wiken.