dyp-1.JPG Foto: Ernest Boswarva
Dette synet møtte politiet og Viking i morgentimene lørdag. Foto: Ernest Boswarva
dyp-3.JPG Foto: Ernest Boswarva

TVEDESTRAND: — Jeg fikk en telefon klokka 7 fra politiet som spurte om jeg eide en bil. Og det svarte jeg jo at jeg gjorde. De spurte hvor den sto, og jeg svarte Dypvåg. De sa at den sto på en henger som hadde kjørt av veien mellom Dypvåg og Gjeving, sier Wilhagen.

Fædrelandsvennen møter ham ved bilen. Viking jobber i morgentimene lørdag med å finne ut hvordan Wilhagens BMW 320 stasjonsvogn fra 2009 skal reddes uten å bli ytterligere skadet. Bilen ble trukket av en en Volkswagen Caravelle, som er meldt stjålet fra Kragerø.

Stjal bil i Kragerø

— Den ene bilen er stjålet lokalt, og den andre i Kragerø, sier politibetjent Morten Tobiassen til Tvedestrandsposten.

Caspar Wilhagen våknet til beskjeden om at bilen hans var blitt stjålet i løpet av natten. Foto: Ernest Boswarva

— Bil med bil på henger har kjørt utfor ved Dypvåg i Tvedestrand. Autovern hindrer den i å rase lenger ut. Ingen folk ved bilen. Begge bilene skal være stjålet uten at eierne kjenner til det, opplyste Agder politidistrikt i morgentimene lørdag.På fylkesvei 411 mellom Dypvåg og Gjeving kunne det gått enda verre med bilene.

— Det er relativt langt ned, kanskje 40 meter. Bilene er fanget av autovernet. Hadde ikke det stått der, så ville den trillet rett ned. Det er ganske heftig. Bilene er ganske heftig skrapt opp, sier Wilhagen, som til daglig bor i Oslo.

Håndbrekket på

Bilen hans sto parkert i gir med håndbrekket på. Ingen nøkler er heller borte.

— Trolig har de kommet inn med henger, bundet den fast og dratt den opp på hengeren, sier Wilhagen. Det har vært innbrudd i biler, bensintyveri og hærverk på biler i området de siste årene, men Wilhagen kjenner ikke til tilsvarende tyverier i området.

Ifølge Tvedestrandsposten leter lokalt politi etter tyvene.