ARENDAL: — Rektor Torunn Lauvdal ved Universitetet i Agder, svarer Hareide umiddelbart på spørsmål om hvilken samfunnsaktør fra Sørlandet som er flink til å nå fram med sitt budskap til det politiske miljøet i Oslo.

— Hun er svært profesjonell og dyktig til å kommunisere betydningen av universitetet. Hun har imponert meg, sier Hareide.

Lagt spesielt merke til UiA

Skei Grande svarer det samme.

— Vi hører stadig flere sørlandsstemmer, men jeg har lagt spesielt merke til Norges nyeste universitet. Kanskje fordi UiA er opptatt av det samme som Venstre: Mer forskning og høyere utdanning, sier hun.

Torunn Lauvdal leder for øvrig Sørlandsutvalget som utreder hvordan Sørlandet kan videreutvikle næringslivet slik at verdiskapingen og sysselsettingen blir sterkere i regionen.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil nødig trekke fram én aktør spesielt, men sier at Sørlandsutvalget og Arendalsuka er eksempler på samfunnsaktører fra Sørlandet som når fram med sitt budskap.

Bernander mest synlig

Andre partiledere trekker fram disse samfunnsaktørene:

— John G. Bernander er den personen som er mest synlig, først og fremst som mangeårig administrerende direktør for NHO. Ellers har vi mange som jobber internt på Stortinget, og som kjemper for Sørlandets sak i komitéinnstillinger og i det interne arbeidet. Frps dyktige stortingsrepresentanter fra Agder er veldig opptatte av regionen sin, og kjemper deres sak innad i Frp, sier Siv Jensen (Frp).

— Kompetansesenteret Barns Beste har gjort sterkt inntrykk på meg det siste året. De formidler kunnskap om barn som har foreldre med somatiske, psykiske eller rusrelaterte lidelser. Ellers har Eide- og Node-nettverkene vært dyktige til å synliggjøre verdien av sterke næringsklynger, sier Erna Solberg (H).

- Setter dagsorden

Audun Lysbakken (SV) har latt seg imponere av konsernsjefen i Dyreparken.

— Konsernsjef i Dyreparken Utvikling, Reidar Fuglestad, er flink til å utvikle og peke på behov for opplevelsesindustri på Sørlandet. Han setter dagsorden, sier Lysbakken.