<b>GRILLET: Under taket til venstre grillet familien påskeaften. Bakerst sees toalettet hvor den fem år gamle jenta ble utsatt for overgrepet på rasteplassen i Omre ved nye E 18 i Grimstad.</b> Foto: Jan Oddvar Eide
<b>KUNNE SE BORT TIL BILEN: Fra toalettet hvor overgrepet skjedde, kan man se bort på parkeringsplassen der barnets mor lastet ombord utstyret etter grillingen. </b>
<b>OMRE: Rasteplassen hvor overgrepet skjedde ligger i Omre ved nye E 18, en kilometer inn i Grimstad kommune etter bomstasjonen. </b> Foto: Jan Oddvar Eide

GRIMSTAD: — Vi forbereder dommeravhør av jenta. I tillegg har politiet gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet. Det kan gå noen uker før vi får svar på prøvene. Først da er det eventuelt mulig å identifisere en gjerningsmann, opplyser politispesialist Paul Magne Lunde ved SO-teamet til Fædrelandsvennen.

Politiet skal i tillegg ha innhentet noen elektroniske spor. Det er blant annet en bomstasjon like i nærheten.

Onanerte foran jenta

Det var påskeaften at familien til den fem år gamle jenta valgte å stoppe på rasteplassen ved Omre vest i Grimstad. Etter å ha grillet løp jenta på toalettet mens foreldrene og storebroren pakket sammen tingene sine for å dra videre.

Da jenta hadde gått inn på toalettet skal en fremmed mann ha dukket opp. Han skal ha sett seg rundt før han gikk inn på toalettet og blottet seg for barnet. Mannen skal også ha onanert og kommet med slibringe kommentarer overfor jenta.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal politiet ha sikret DNA-spor på stedet.

Ifølge Lunde forbereder politiet nå et såkalt dommeravhør av jenta. Dette er en avhørsmetode som brukes når barn er utsatt for overgrep og utføres av fagpersoner som er trent i å snakke med barn og unge. Avhørene skjer som oftest i Statens barnehus gjerne med dommere og advokater i et annet rom.

Ber vitner ta kontakt

Ifølge Lunde har ikke politiet mottatt tips i saken, men har kun opplysninger fra jentas familie.

Til Fædrelandsvennen opplyser jentas familie at overgrepet trolig skjedde mellom 16.30 og 17.00 påskeaften. Far til jenta skal ha observert en høy mann, muligens med briller, i forkant av overgrepet. Det ble også sett en stor personbil eller varebil i forkant av hendelsen. Jenta skal ha beskrevet kjøretøyet som en liten lastebil.

Jentas mor opplyser at det var en familie på rasteplassen mellom 30 — 45 minutter før overgrepet skjedde. Familien bestod av en mor og en far med to jenter. Disse skal ha vært ikledd rosa jakker og var i alderen 7 - 10 år. 5-åringens familie håper at reisefølget tar kontakt med politiet i tilfelle de kan gi relevante opplysninger.

— De var der kanskje i ett kvarter og gikk litt rundt i området. Blant annet opppå noen fjellnabber i nærheten. De kan ha sett gjerningsmannen dersom han har vært på stedet og observert oss en tid i forkant av hendelsen, mener moren.

Moren synes det er ille at gjerningsmannen ikke er tatt.

— Jeg frykter jo hva han kan gjøre med andre, sier hun.