KRISTIANSAND: Politiet gjennomførte torsdag et flere timer langt avhør av mannen som ble pågrepet etter gårsdagens politiaksjon i Marnardal.

— Han har erkjent å ha avfyrt et skudd utenfor huset, men mener at han ikke har opptrådt truende på noen måte, sier lensmann i Marnardal, Jan Arild Wigemyr, som ledet avhøret.

Avhøret ble avsluttet ved 18-tiden i kveld. 59-åringen ble deretter løslatt og vil ikke bli begjært varetektsfengslet.

— Politijuristen har vurdert faren for bevisforspillelse og gjentakelse. Etter juristens vurdering er det ikke fare for noen av delene og mannen ble derfor besluttet løslatt, sier Wigemyr.

- Var aldri fare for noen

Store mannskapsstyrker fra politiet aksjonerte da de jaktet 59-åringen onsdag. Foto: Kjartan Bjelland

Det var ved 13-tiden i går at store politistyrker rykket ut til 59-åringens hjem i Marnardal. Mannens samboer hadde da kontaktet politiet fordi hun følte seg truet. På et tidspunkt avfyrte 59-åringen et rifleskudd utenfor huset.— Han har gitt en lang og utfyllende forklaring om hva som skjedde. Han har forklart seg om hvorfor han avfyrte rifla, men jeg ønsker ikke å gå detaljert inn på hva han har sagt, sier Wigemyr.

- Siktet han på samboeren med rifla?

— Det har aldri vært snakk om det. Han har forklart at det ikke har vært fare for noen, sier Wigemyr.

- Ble bedt om å dra fra stedet

59-åringen opplyste i avhøret at han ble bedt om å dra fra stedet av samboeren. Da politiet ankom boligen ved 14-tiden i går var mannen reist fra stedet sammen med en kamerat.— Han ble bedt om å dra og ringte en kamerat som kom og plukket ham opp. Litt senere ble mannen kontaktet av politiet, som ba ham melde seg, sier Wigemyr.

59-åringen oppsøkte politistasjonen i Mandal klokken 15.41 i går. Han ble da pågrepet og siktet.

— Han har fremdeles status som siktet, men det er ikke skrevet noen formell siktelse. Nå blir det opp til en jurist om han skal siktes og tiltales for forholdet, sier Wigemyr.

Ilagt besøksforbud

Mannens samboer ble avhørt av politiet i går. Under avhøret begjærte hun 59-åringen tiltalt og straffet. Hun opplyste samtidig at hun følte frykt da situasjonen oppsto i går ettermiddag.

— Mannen er ilagt et besøksforbud mot samboeren, noe han selv samtykket til, sier Wigemyr.

Lensmannen opplyser at det skal avhøres noen flere vitner i saken, før politiet avgjør om 59-åringen skal straffeforfølges.