KRISTIANSAND: — Bygene vi gi seg, men nedbøren vil bare fortsette fram mot helgen, opplyser vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til fvn.no.

Et lavtrykk nord for Skottland er nå i ferd med å bevege seg inn over Skagerrak. Med seg har det regn til kysten og snø til indre Agder og fjellet.

— Hele Agder kan vente nedbør fra midnatt av og utover morgendagen, melder meteorologen.

En værmelding snøentuasiastene kan prise seg lykkelig over. De siste dagene har nemlig snøen falt over indre Agder og resultert i snødybder som byr på snøkledde terreng og godt skiføre.

- Fantastiske forhold

— Totalt er vi oppe i 80 centimeter med snø på flatmarka, konstaterer daglig leder ved Brokke Alpinsenter Jan Wojtaszek fornøyd.

Bare i løpet av de siste dagene har det lavet ned rundt 50-60 centimeter med nysnø i området.

— Vi har fått masse snø og det ser ut til at vi får fantastiske forhold til helgen, sier Wojtaszek og betegner snøen som tørr og fin og lovende for de som ønsker å legge ut i snødekt terreng til helgen.

Da varsler i tillegg meteorologen roligere vindforhold, samt tørt og fint vær.

På Hovden skisenter har de nå sin fulle hyre med å håndtere all snøen som faller og legger seg. Noe som er en takknemlig jobb for daglig leder Sture Christian Pilegård ved Hovden skisenter.

Kontrast

Han synes snøforholdene som nå preger Hovden er en fin kontrast til alt regnet som falt før jul i fjor.

— Det er et ordentlig flott vinterlandskap vi ser nå og det er ikke mange som kan skilte med de snøforholdene som vi har nå, sier han.

For snøen faller villig over indre Agder disse dagene.

Over én meter

På Bortelid er det nå registert 1,05 meter med snø. Ljosland skisenter har fått 50 cm nysnø det siste døgnet og har nå en snødybde på 110 cm, mens Tjørhomfjellet og Ålsheia i Sirdal melder om 95 cm snø.

— Vi har fått mer snø enn forventet, konstaterer Pilegård og skisserer mellom 85 centimeter og én meter med snø på Hovden i skrivende stund.

Han registrerer værvarselet som nå utgår fra Meteorologisk institutt med glede.

— All snøen som kommer nå er ren bonus, sier Pilegård som kan se fram til at snøen vil fortsette å drysse over Hovden fram til fredag og trolig legge fra seg 15 centimeter med nysnø før helgen.

Da byr fjellet på pudderføre.