Bonden fra indre del av Vest-Agder er siktet for å ha fått utbetalt flere hundre tusen for mye i tilskudd fra fylkesmannen for sauer og geiter som skal være tatt av ulv.

I begynnelsen av denne måneden var det ventet et tilskudd på 324.000 fra Statens Landbruksforvaltning som skulle inn på bondens bankkonto. Disse pengene har politiet med rettens godkjennelse tatt beslag i.

I politiets begjæring til retten heter det blant annet:

"Det er grunn til å frykte at fullbyrdelsen ellers vil bli forspilt eller i vesentlig grad vanskeliggjort ved at siktede straks vil bruke opp og/eller skjule midlene. Han kan nå se for seg at det vil komme et betydelig erstatnings— eller inndragningskrav, og vil etter all sannsynlighet søke å forspille muligheten for dekning av det. Det vises til siktelsens art og til at hans økonomi bærer preg av at han velger kontanthåndtering, som viser seg ved store kontantuttak fra konto samt en manglende vilje til å redegjøre for hva dette dreier seg om (..) Det forhold at han også er mistenkt for svart omsetning, trekker i samme retning ".

Retten har merket seg at den siktede vil bli dømt til inndraging og at det derfor er riktig å sikre seg penger.