PÅGREPET: Her blir en av de tre persone som ble pågrepet i et bolighus i rett før klokken 16, brakt inn til Arendal politistasjon. Foto: Morten Boswarva
TVEDESTRAND: Ved 17.40-tiden sto en politipatrulje på E 18 ved avkjørselen til Tvedestrand. Foto: Ernest Boswarva
Politihelikopteret står her utenfor Sørlandet sykehus i Arendal for å fylle mer drivstoff, før det senere tok av igjen. Politihelikopteret har ikke deltatt i aksjonen de siste timene. Foto: Ernest Boswarva
En politibil står her på Saltrød ved innkjøringen til Dalen. Politiet i denne bilen var bevæpnet. Foto: Ernest Boswarva

Se bildegalleri fra jakten i Arendal-området over.

ARENDAL: — Vi har pågrepet tre personer i Kragerø, blant annet den siktede, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til fvn.no klokken 18.40. Politi fra både Agder og Telemark var med på pågripelsen.

— Pågripelsen skjedde cirka klokken 18. De tre kan sannsynligvis settes i forbindelse med det som skjedde i Arendal i ettermiddag, sier operasjonsleder Erik Nordal ved Telemark politidistrikt til fvn.no.

Han kan ikke si hvor og hvordan pågripelsen skjedde, men bekrefter at alle de pågrepne er menn. Pågripelsen skal også ha skjedd uten dramatikk.

Stakk av fra politikontroll

Politiet har siden i 10-tiden i formiddag lett etter en mann som stakk av etter en politikontroll i Arendal.

— Ved 10-tiden fikk politiet melding om uforsvarlig kjøring i Arendal. Etter hvert ble en bilist stoppet av en patrulje. Det viste seg at den vi stoppet hadde en pågripelsesbeslutning på seg fra Oslo politidistrikt. I forbindelse med pågripelsen klarte mannen å stikke av, sier Terje Pedersen til fvn.no.

Mannen, som er i begynnelsen av 20-årene, er etterlyst etter skytingen i Oslo tirsdag, da det ble avfyrt flere skudd på åpen gate i St. Olavs gate ved Holbergs plass.Fra før av er fire personer pågrepet i saken. Alle er norske statsborgere i 20-30-årene. Terje Pedersen bekrefter at mannen er etterlyst for denne skytingen.

— Jeg kan bekrefte at mannen er etterlyst i forbindelse en skyting i Oslo denne uka, sier Pedersen til fvn.no.

Mannen skal ikke være fra Agder.

Pågrep tre personer i Arendal

Politiet fant i ettermiddag bilen den etterlyste stakk av i.

— Bilen ble funnet i et boligområde i Arendal cirka klokken 13.15. Politiet aksjonerte mot et hus i nærheten av der bilen var parkert. Ut ifra videre etterforskning ble det aksjonert mot et annet hus i nærheten. Ingen av aksjonene førte til at den vi leter etter ble pågrepet, men vi pågrep tre andre personer i det andre bolighuset, sier Pedersen.

— Vi har opplysninger om at en av dem har kjennskap til vedkommende. Sannsynligvis er de pågrepet etter "firetimersregelen", altså for å avklare hva de gjorde på stedet, legger han til.

De tre ble pågrepet rett før klokken 16. Pedersen er for anledningen pressetalsmann for operasjonssentralen i Agder politidistrikt, men er til vanlig lensmann i Søgne og Songdalen.

- Folk bør være aktsomme

Både politihelikopter og politibiler har vært med i letingen, som har pågått i Arendal-området siden mannen i begynnelsen av 20-årene stakk av fra politiet i Arendal ved 10-tiden. Politiet var bevæpnet.

- Hvorfor er dere bevæpnet?

— Det er som følge av at vedkommende er besluttet pågripet for brudd på våpenloven, svarer Pedersen.

- Er mannen farlig?

— Dette er en person som er på flukt. Folk bør være aktsomme, men vi har ikke kunnskaper om at han er spesielt farlig for hvermannsen, svarer Pedersen, som legger til at mannen, så vidt politiet kjenner til, ikke var bevæpnet.

Politihelikopter

Pedersen har ikke villet si hvor politiet har lett etter mannen, men aksjonen foregikk hovedsakelig i Arendal-området. Ved 15.45-tiden landet politihelikopteret på ambulansehelikopter-basen ved Sørlandet sykehus i Arendal. Rett over klokken 17 var det på ny i lufta i retning Tvedestrand.

Nøyaktig hvor mange politifolk som deltok i aksjonen, er uklart.

— Flere politienheter jobber sammen, sier Pedersen.

Politiet har i løpet av søndagen blitt observert også i Tvedestrand.