KRISTIANSAND: — Vi bestemte oss for å fjerne fotoboksen, forteller senioringeniør Stein Otto Andersen i Statens vegvesen, region sør.

Han snakker om fotoboksen i Kjosbukta i Vågsbygd i Kristiansand.

- Helhetsvurdering

Boksen ble fjernet for et par uker siden.

— En av årsakene til at den ble fjernet, var at den ennå ikke var bygget om til å være digital. Samtidig har vi vurdert farten på trafikken i området til ikke å være så høy. Derfor er det trolig ikke behov for en fotoboks der, sier Andersen.

En av de første i distriktet

Samtlige fotobokser i Norge skal nå være digitaliserte. Fotoboksene på Agder ble bygget om i løpet av fjoråret. Boksen i Kjosbukta har vært ute av drift en lengre periode. Ifølge regelverket skal fotobokser som ikke er i drift fjernes.

Andersen sier at boksen i Kjosbukta var en av de eldste i distriktet.

— Det var nok en av de første som ble satt opp, så boksen er trolig opp mot 20 år gammel, sier han.

- Har bildene fra enkelte fotobokser blitt knipset på film og fremkalt på den gamle måten helt fram til i fjor?

— Filmen fra fotobokser med eldre kameraer har blitt sendt til et eget laboratorium, som tilhører Statens vegvesen.

Fjernet for godt?

Det er imidlertid ikke sikkert at fotboksen i Kjosbukta er fjernet for godt.

— Vi vil vurdere trafikksituasjonen i området fortløpende. Hvis det viser seg at det ikke var riktig å fjerne boksen, så setter vi den opp igjen. Det er jo ledninger i bakken, så alt ligger til rette for å sette opp en ny, digital boks, sier senioringeniøren.

Også fotoboksen på Rosseland i Songdalen skal nå fjernes, ifølge Andersen. Det skal nå være 27 fotobokser i drift i Vest- og Aust-Agder.