GAVEKORT: Kun noen ti-talls kunder har Sørlandsparkens gavekort, opplyser daglig leder i foreningen.

KRISTIANSAND/ FLEKKEFJORD: — Vi har hatt relativt begrenset salg av gavekortene. Det er kun noen-talls kunder som har dette gavekortet i Sørlandsparken, sier daglig leder Erik Rostoft i Sørlandsparken Næringsforening, som presiserer at Sørlandssenteret bruker et annet gavekort .

GAVEKORT: Kun noen ti-talls kunder har Sørlandsparkens gavekort, opplyser daglig leder i foreningen.

— Vi fikk først vite om konkursen tidligere i dag, og undersøker nå hvilke konsekvenser det får, sier Rune Eriksen, leder i Flekkefjord Handelsforening, som organiserer det populære gavekortet.I 2012 ble det gitt gavekort for 1,2 millioner kroner i Flekkefjord.

— Vi vet ikke hvor mye kundene har til gode på sine gavekort. Men vi ber våre kunder ta vare på kortene og vente på mer informasjon, sier Eriksen.

Konkursen

Det er gavekortselskapet Wavepass i Moss som ble slått konkurs 24. januar. Selskapet samarbeider med flere kjøpesentre og handelsforeninger om gavekort, og står for det praktiske med gavekortene.

— Gavekortene har ikke virket de ti siste dagene. Sønnen min var på Kiwi og skulle handle med sitt gavekort på 500 kroner. Men fikk ikke handlet for det. Vi har en stund forsøkt å finne ut hvorfor kortene ikke virker, men har ikke fått svar. Først i dag fikk vi vite om konkursen, sier Rune Eriksen.

— Kortet for Sørlandsparken kan brukes på cirka 50 steder, blant annet Dyreparken, tannlegesenter, hotell og Travparken, sier Rostoft i Sørlandsparken. Han legger til at de nå jobber med et Visa-basert alternativ for parken, med et ønske om en dialog med Sørlandssenteret, slik at det også kan brukes der.

Usikkerhet

— Vi tror ikke folk mister pengene de har på gavekortene sine. I følge bobestyreren står pengene på egne konti, som ikke vil berøres av konkursen, forutsatt at det ikke er gjort underslag eller noe slikt. Men Flekkerfjord Handelsforening må nå sende krav til boet om utestående beløp som ikke er brukt, sier Eriksen.

— Dette er utrolig kjedelig. Men vi sender nå inn kravet til boet og håper pengene står på kontoene, sier Eriksen som håper konkursen ikke går ut over kundene.

Pengene

Gavekortene i Flekkefjord har vært populære som julegaver, bursdagsgaver og firmagaver i snart tre år.

— Nå håper vi bare at folk har brukt en del på januarsalget, sier Eriksen i handelsforeningen.

Fra gavekortet kjøpes har det en levetid på et år og en måned. Pengene som ikke er brukt innen dette tidsrommet, deles mellom Flekkefjord Handelsforening og kortselskapet Wavepass.

— Jeg kjenner ikke fordelingsnøkkelen mellom oss og Wavepass. Men i fjor fikk vi cirka 30.000 kroner av pengene som ikke ble brukt, sier Eriksen.

Pengene ble brukt til drift av Handelsforeningens arrangementer i forbindelse med jula og sommeren.

Trygt

Til nettstedet E24 sier daglig leder av det konkursrammede Wavepass, Ole-Christian Dreyer Bangstein, at kundenes penger er trygge.

— Pengene står fortsatt på sperrede kontoer, og ingen penger vil gå tapt. Vi ser nå på mulighetene for å overføre pengene til en ny leverandør, sier han til E24.

Bostyrer Ernest Tell er imidlertid ikke like sikker. Han bekrefter at bostyret har sikret klientmidler i selskapet.

— Men jeg vet ikke om dette er nok til å dekke de pengene som er i omløp. Det får Bangstad selv stå inne for, sier han tilE24.