Et hanskepar med tiltaltes dna ble funnet på et innbruddssted. Dette forklarte den tiltalte med at noen andre må ha tatt hanskeparet. Retten konstaterer at det er ikke dna fra andre enn tiltalte i hanskene. Manglende troverdighet går også igjen i forhold til de andre straffbare forholdene, slik retten vurderer det.

For tredje gang ble sykkelgrossistfirmaet Cyklon på Kartheia utsatt for innbruddstyveri natt til lørdag 8. juni. 38-åringen er dømt for to av innbruddene. Han nektet for det tredje innbruddet, hvor det ble stjålet sykler og sykkelutstyr for mellom 600.000 og 700.000 kroner. Dette på tross av at et skjema han hadde fått i forbindelse med at han skulle ha meldeplikt hos politiet var blant tyvegodset. 38-åringen sa i retten at dette meldekortet hadde han forlagt hos noen venner, et sted det for øvrig ble funnet sykler som stammet fra innbruddet på Cyklon.

38-åringen ble også dømt for innbrudd, biltyveri, ruskjøring, heleri, bruk og besittelse av narkotika. Han er straffedømt fem ganger tidligere for tilsvarende forhold.

Straffen ble et år og to måneder, hvorav de to siste er gjort betinget for å gi domfelte en sjanse.