MANDAL: — Det er en glede å gi denne prisen til Buen og Mandal som seiler opp som et av våre aller beste spillesteder med en svært profesjonell og engasjert arrangør, sier teatersjef Ellen Horn.

I forbindelse med Riksteatrets vårlansering var kulturhusledere fra 70 steder i hele landet nylig samlet til arrangørseminar i Oslo. Og der fikk Buen altså denne prisen.

I følge Horn har kulturhussjef Alfred Solgaard og hans stab i løpet av svært kort tid gjort Buen til et attraktivt kulturhus som når ut til publikum langt utenfor Mandals grenser.

— Riksteatrets ansatte på turne, både skuespillere og teknikere, føler seg alltid velkomne og godt ivaretatt når de kommer til Buen, sier hun.I begrunnelsen for prisen er blant annet denne:

"Årets arrangør er et kulturhus som fremstår som meget profesjonelt i alle ledd. Huset har en fantastisk engasjert og positiv fast stab. I tillegg har de knyttet til seg mange ildsjeler, som på frivillig basis jobber for å dra lasset sammen. Fremragende planlegging og gjennomføring av alle arrangement kjennetegner denne arrangøren".

Våren 2014 er det planlagt fire oppsetninger i Buen fra teaterets side: "Sokrates' forsvarstale", "Leve Posthornet", "Snøhvit" og "Saga".