Du og mannen bygde opp Vatnestrøm Trevare. Da dere solgte, valgte du vaklende Ogge Gjesteheim i stedet for ro og fred. Hvorfor? — Jeg har ett motto: Heller dampe enn å støve. Jeg liker å skape og jeg liker utfordringer.. Da 12 investorer og jeg overtok Ogge Gjesteheim i 2002, hadde vi planer. Det er moro å lykkes og få det til. For meg handler mye i livet om å gjøre sitt beste hver dag og å ha god samvittighet.

Og når du ikke jobber? - Jeg elsker å danse og jeg elsker musikk. Det blir mindre av begge deler. Jeg forsøker å jobbe halv tid nå, og jeg skal rekke konserten med Katie Melua i Kilden. Vi hadde faktisk en plan en gang. Bruce Springsteen på ei øy i Ogge.

Springsteen, det var jo galskap? - Hvorfor det? Man må ville og man må jobbe. Ogge er et fantastisk sted som vi skal greie å gjøre til et av Sørlandets foretrukne friluftsområder. Det handler om å bygge gradvis. Vi begynte med middager. Nå har vi hytteutleie, faste campingvogner, 24 sengeplasser, åpent hver dag og kronen på verket: Oggefestivalen i midten av august. Snart kommer ti utleiebrakker også. Vi selger hverdagsmat, og folk fra hele Sørlandet kommer.

Går det bra? - Vi har pluss. Dessuten greier vi noe de ute ved kysten sliter ved. Festivalen vår går med overskudd. Den helga betyr like mye for oss som fire vintermåneder i omsetning. Fra 9. august kommer Åsmund Aamli Band, Kul Krampe, Jan Arilds Band og enda flere.

Når skal du gi deg? - Både jeg og flere av investorene eldes. Vi leter etter noen med visjoner som vil overta. Men samtidig er det deilig å bli 65 og å ha helse til å fortsette. Jeg har alltid likt å administrere og sette folk i gang, men i min alder kommer større trygghet og ro. Man blir mer i ett med seg selv.

Du gir deg ikke når du vil noe? - Det ligger vel i genene. Jeg vokste opp "vid en landsveg" på kafeen, kiosken og bensinstasjonen hos mamma og pappa. Min mor er 98 og jeg har ei tante på 93 som fremdeles kjører bil. Det ligger noe der. Dåsnes i Hornnes var et flott sted å vokse opp

Men du flyttet til mannen på Vatnestrøm ? - Ja og angrer ikke. Men det var litt rart. Dåsnes er et knutepunkt. Alltid nye folk fra inn- og utland på vei til og fra Åseral eller Setesdal. Vatnestrøm var langt utenfor allfarvei, men vi i bygda har fått til mye. Det er liv nå.

Andre interesser? - Kultur. Jeg var med og startet kulturstyret i Iveland på 70-tallet. Gjesteheimen er nok det mest besøkte kulturhuset i kommunen. Vi har mange konserter og utstillinger i året. Bøker. For ikke å snakke om aviser. Fædrelandsvennen har jeg lest daglig i 55 år, men Setesdølen er og blir favoritten.