KRISTIANSAND: — Hittil er det meldt inn 67 anløp for 2014-sesongen, sier driftssjef Thomas Granfeldt i Kristiansand Havn.

Det utgjør en klar økning i forhold til årets 58 anløp, som inntil videre får status som beste cruise-sesong hittil. Så langt i år har 25 skip ligget til kai i byen, og onsdag ettermiddag ankommer Aidacara fra Kiel, før det går slag i slag fra 17. juli med nesten daglige anløp ut august.

— Vi regner med i underkant av 100.000 passasjerer i år, sier Granfeldt

Tallene står i sterk kontrast til hva som var tilfellet så sent som i 2009, da bare 15 cruiseskip besøkte Kristiansand. Men en firedobling på fire år til tross; Granfeldt er likevel ikke helt fornøyd.

— Det er fint å få ros når det går bra, men det er vel ikke så mye å skryte av når vi ser hva naboene får til, sier han.

Han tenker på Stavanger, hvor det i år er meldt 195 anløp, med anslagsvis 388.000 passasjerer.

— Vi har ikke samme forutsetninger for å komme opp mot 200 anløp i året, men jeg mener definitivt at vi skal ligge i overkant av 100, i hvert fall dersom hele regionen trekker sammen. Heldigvis er det ting som tyder på at brikkene begynner å falle på plass, sier Granfeldt.

I Arendal blir det bare fem cruisanløp i år, grunnet ombygging i havna. Neste år forventes 15 anløp.