— Sikkert en sjanse å ta, men vi er rimelig trygg på at flyet vil bli fylt opp, smiler formann i Lindesnes Trekkspillklubb, Alv Tore Romedal.

TAR SJANSEN: Formann Alv Tore Romedal sier det er en sjanse å ta, men sitter likevel med god magefølelse etter at påmeldingene strømmer inn før annonseringen har startet. Foto: roar greipsland

Hvor mange tusen kroner det koster klubben å booke flyet vil han ikke røpe, men at det er kostbart er heller ingen hemmelighet.

Flere påmeldinger

18. november skal flyet ta av med trekkspillere, ledsagere og fans til Gran Canaria. Allerede før nyheten er offisielt sluppet ut har trekkspillklubben fått en overveldende respons med en rekke påmeldinger.

— I høst holdt vi for første gang konserter på Gran Canaria. På en av utendørskonsertene var det rundt tusen tilhørere, og flere av dem ønsket å være på et nytt turopplegg sammen med oss, forklarer Romedal. Trekkspillklubben har ifølge formannen også tidligere tatt store sjanser.

— Ved å leie hele Operaen og Grieghallen til konserter risikerer vi alltid noe økonomisk, men vi har klart å fylle setene hver eneste gang. At vi nå satser på et helt fly er heller ikke urisikabelt, men tror vi skal lykkes, sier Romedal.

Reise sammen

Årsaken til at klubben chartrer eget fly, er at musikere, ledsagere og andre interesserte skal få muligheten til å sikre seg plass, og dessuten få reist sammen.

— Til turen gjør vi det enkelt for alle, ved å sette opp tilslutningsbusser fra hele Sørlandet, Rogaland og fra Bergen. På Gran Canaria legger vi opp til ni netter på et hotell i Maspalomas. Hotellet har et stort diskotek med plass til 400 gjester, og her blir det trekkspillsamling et par kvelder av oppholdet, sier Romedal som trekker i trådene for "flighten" sammen med klubbens organisator Atti Eikaas og Risdal Touring.