FLEKKEFJORD/LINDESNES: Brannvesenet i Flekkefjord ble varslet om to store krattbranner i henholdsvis Allestadområdet og Hersdalen på Hidra ved 20-tiden mandag kveld.

Brannen ved Allestadområdet ved Gumpefjell fikk brannvesenet kontroll på før kvelden var omme.

– Denne brannen vil vi få full kontroll over i løpet natten, sa brannkonstabel Vidar Johannessen ved Flekkefjord brannvesen til Fædrelandsvennen sent mandag kveld.

Tirsdag morgen kunne brannvesenet konstatere at brannen hadde blusset opp igjen. Først klokken 14.50 var brannen under kontroll og ansett som slukket.

– Vi vil ha området under oppsikt utover ettermiddagen og kvelden, sier befalsvakt Terje Glendrange ved Flekkefjord brannvesen.

Brant i 14 timer

Brannen på Hidra startet i terreng som var så ulendt at brannvesenet opplyste at var nærmest uframkommelig i mørket. De håpte på at brannen skulle slukke av seg selv i løpet av natten på grunn av kulde og fuktighet i bakken.

Slik gikk det ikke. Tirsdag morgen brant det fortsatt på Hidra, og brannvesenet i Flekkefjord var ved 06.45-tiden på vei ut for å slukke brannen.

Det brenner fremdeles. Vi drar ut en god gjeng nå, så vi får slukket brannen nå i morgentimene. Foreløpig er brannen under kontroll siden det ikke er noen bebyggelse i nærheten, men vi ønsker å slukke den før den nærmer seg noe verdifullt, sa brannkonstabel Vidar Johannessen ved Flekkefjord brannvesen til Fædrelandsvennen tirsdag morgen.

Brannen ble meldt slukket først klokken 10. Det hadde da brent i området i 14 timer.

– Det er utmark og skog som har brent. I dag tidlig var vi ute og sikret noen hytter ved sjøen. Det har ikke blitt skader på bebyggelse, sier befalsvakt Terje Glendrange.

Brannvesenet skal ha kontroll på Hidra tirsdag ettermiddag for å sjekke at brannen ikke blusser opp igjen.

Omfanget av brannene i Flekkefjord er uklart.

Brant mellom enebolig og hytte

Brannvesenet rykket også ut etter melding om en krattbrann på Åvik i Lindesnes ved 21.45-tiden mandag kveld.

– Det brant i et område på 30-40 kvadratmeter, mellom en garasje, en enebolig og ei hytte, ved et område ved Åvik brygge, like ved det gamle båtbyggeriet, opplyste Inge Jakob Hansen, vakthavende overbefal ved Brannvesenet Sør.

Brannvesenet fryktet først at det var fare for huset og hytta. Beboere i området skal ha bidratt til slukkingen, og brannen kom da relativt raskt under kontroll.