SØRLANDET: Det er hva de oppnådde, noen av leserne som har tenkt kommunale slagord de siste dagene.

Nærmest til å skrive kommunehistorie er Arild Finnsen, som har lansert tre slagord for Bygland kommune.

"En perle midt i Setesdal", "Bygda med plass nok til langt flere" og "Bygda med naturen i sentrum".

Ordfører Leiv Rygg kommenterer:

— Alle tre er godt over gjennomsnittet av slagord, hva kvalitet angår. Nå har i og for seg Bygland allerede vedtatt et slagord, uten at det er spesielt godt markedsført. Det er "Med hjarta i Bygland". Men skulle dette revideres, er de tre foreslåtte i finaleheatet, lover ordfører Rygg.

Hans kollega i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, har fått 19 forslag å tygge på.

14 av dem er tidligere offentliggjort på fvn.no.

Da fristen gikk ut sent torsdag kveld, var også disse notert:

"Borte æ d greit, men i Kristiansand æ d best" og "Porten til Europa, her er alt mulig", begge innsendt av Steinar Bergstøl Andersen.

Inger Anne Krogstad har også to: "Sørlandets hjerte" og "Med hjerte for Sørlandet".

Sissel Andersen foreslår kort og godt "Javel".

Grundekjøn favoriserer imidlertid ett av de tidligere innkomne: "Klart det går an, Kristiansand", lansert av Fredrik André Bardoff.

— Mye god visdom in de ordene, ord som også er vårt næringslivs mantra. Likevel, jeg tar neppe noen av forslagene med til bystyret, sier ordføreren.

Dermed blir gamlekong Christian IV's ord stående, den latinske teksten som fritt oversatt betyr "Den gode sak skal seire til slutt", selv om ordene aldri har vært definert som slagord.

Vennesla- ordfører Torhild Bransdal har tidligere gitt uttrykk for at kommuneslagord er noe fjås. Da hjelper det kanskje ikke at Hilde og Ståle Olsen har foreslått dette for Bransdals kommune:

"Vi ser muligheter".